yellen

De meeste ogen zullen de komende weken gericht zijn op de woorden die afkomstig zijn van de FOMC-leden. In december zal de laatste FOMC-vergadering van dit jaar gaan plaatsvinden en er bestaat nog steeds een reële kans dat de Fed nog dit jaar de rente zal gaan verhogen.

Janet Yellen, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, liet tijdens de afgelopen persconferenties weten dat de Fed nog steeds wacht op betere inflatiecijfers. Het banenrapport van vorige week kan er echter voor gaan zorgen dat de Fed het aandurft om de volgende rentestap te gaan doorvoeren.

De Fed kan de rente in december gaan verhogen

arbeidslonen

De arbeidslonen zijn namelijk de afgelopen 12 maanden aan het hardste tempo gestegen sinds het jaar 2009. Op jaarbasis namen de arbeidslonen toe met 2,8%. En dit kan uiteraard een enorme ‘boost’ gaan geven aan de Amerikaanse inflatie.

Op het moment dat de Amerikanen immers meer te besteden hebben, zullen ze ook sneller geneigd zijn om hun bestedingen op te schroeven. Daarnaast kunnen de bedrijven geneigd zijn om de stijging van de personeelskosten door te bereken in de verkoopprijs. Met stijgende prijzen en een hogere inflatie tot gevolg.

Tijdens de laatste beursweken van dit jaar kan de spanning dus nog flink gaan toenemen!

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger