300px-European_flag_in_Karlskrona_2011 Het zou zomaar kunnen dat beleggers de weg vinden naar Europese aandelen in het derde kwartaal van dit jaar. Het beeld op de brede aandelenmarkten ziet er vooralsnog goed uit, maar vooral Europese aandelen kunnen op interesse rekenen in het komende kwartaal.Vermogensbeheerder Allianz Global Investors (Allianz GI) stelt namelijk dat de Europese aandelen heel redelijk zijn gewaardeerd, waardoor er in het derde kwartaal een great rotation kan plaatsvinden richting Europese aandelen. Dit meldt de vermogensbeheerder in een Global Strategic Outlook, gericht op het derde kwartaal van 2015. ‘Amerikaanse aandelen zijn op dit moment vrij duur, maar toch kan je als belegger nog een rendement boeken van 6 tot 10 procent. Dit heeft vooral te maken met de stijgende bedrijfswinsten in Amerika’, aldus Allianz in het rapport. Maar, waar de kansen vooral boven komen drijven: Europa. Vooral in de eurozone zijn aandelen redelijk geprijsd, zeker in vergelijking met obligaties:

‘Europese aandelen hebben een gunstige koers-winstverhouding. Bovendien kan de winstgroei in Europa oplopen tot 15 procent op jaarbasis’.

Met 15%, komt de stijging van de winstgroei hoger uit dan bij Amerikaanse bedrijven. Europese aandelen zijn dan ook favoriet bij de vermogensbeheerder. Verder blijft Allianz inzetten op meer risicvolle assets, zoals aandelen. Deze assetclass wordt geprefereerd boven staatsobligaties. Toch raadt Allianz wel aan om niet te veel risico te nemen:

‘Gezien de tegenwind op de beurzen, zoals een renteverhoging en onzekerheid rondom Griekenland, is het verstandig om het risico op korte termijn verder terug te brengen’.

Ondanks de onzekerheid op korte termijn, blijft Allianz wel positief op Europese aandelen. Daarbij houdt Allianz rekening met een inhaalslag van de Europese aandelenmarkten ten opzichte van de Amerikaanse beurzen. >> Benieuwd met welke fondsen wij inspelen op Europese aandelen? Abonneer vandaag op het Fondsen Rapport en download de selectielijst.