(ABM FN-Dow Jones)De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 1,0 procent in het groen.

Amerikaanse aandelen boekten donderdag winst nadat uit cijfers bleek dat de Amerikaanse detailhandelsverkopen sterk waren gebleven ondanks de wereldwijde tegenwind. 

Ook de sterke resultaten van retailreus Walmart droegen bij aan het optimisme, in aanloop naar het belangrijke koopseizoen voor de feestdagen.

Ondertussen steeg het rendement op 10-jarige Treasurys tot 1,562% op vrijdag, van 1,534% op donderdag, wat een ommekeer betekent ten opzichte van recente sessies. 

De analisten bij UBS zeiden dat de inversie van de rentecurve eerder in de week een signaal was over de zorgen over de groei buiten de VS. “Statistisch gezien zien we dat de Duitse obligaties bewegingen veroorzaken in Amerikaanse staatsobligaties, in plaats van andersom. In wezen zien we weinig excessen of onevenwichtigheden in de Amerikaanse economie die kunnen leiden tot een instorting van de groei,” schreven de strategen.

Voor vandaag staan er nog twee zaken op de macro-economische agenda. De Woningbouw en bouwvergunningen (juli) en het consumentenvertrouwen (augustus).

Olie noteerde vrijdag hoger. Een september-future West Texas Intermediate noteerde 1,8 procent in het groen op 55,42 dollar, terwijl voor een oktober-future Brent 59,2 dollar werd betaald, een stijging met 1,8 procent.

De euro/dollar noteerde op 1,1080. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1099 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1113 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Gisteren kwam Nvidia met de cijfers over het tweede kwartaal. Het bedrijf meldde een nettowinst van 552 miljoen dollar, of 0,90 per aandeel. Een jaar eerder was de winst nog 947 miljoen dollar, of 1,54 per aandeel. De aangepaste winst per aandeel viel echter mee, met 1,24 dollar, terwijl analisten hadden gerekend op 1,15 dollar. De omzet daalde van 3,12 miljard naar 2,58 miljard dollar, wat toch nog iets boven verwachting was. Er was 2,55 miljard dollar voorspeld.

Het aandeel steeg nabeurs 6 procent op de cijfers, na een daling met 0,9 in de reguliere handel.

Voorbeurs  kwam Deer & Co met de cijfers over het derde kwartaal die onder de verwachtingen van analisten lagen. Het fonds noteerde 3,6 procent lager in de voorbeurshandel.

Slotstanden
De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,3 procent hoger op 2.488 punten. De Dow Jones index eindigde 0.4 procent in het groen op 25.579 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent tot 7.767 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.