(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat dinsdag vermoedelijk hoger openen. Rond lunchtijd lag de openingsindicatie voor de S&P 500 op een plus van 0,2 procent en gingen de Dow Jones index en de Nasdaq een 0,3 procent hogere opening tegemoet.

De meeste aandacht gaat dinsdag uit naar kwartaalcijfers. Vanmiddag openden onder meer BlackRock, Bank of America, Johnson & Johnson en UnitedHealth de boeken.

Maandag sloot Wall Street nog licht lager, vanwege tegenvallende kwartaalresultaten van met name Goldman Sachs, dat ook bijna 4 procent daalde.

Op macro-economisch vlak is er dinsdag vooral aandacht voor industriële productiecijfers uit de VS over de maand maart. Verder staat het vertrouwen van Amerikaanse huizenbouwers in april op de rol.

De euro was dinsdag rond lunchtijd 1,1298 dollar waard. Maandagavond verhandelde het muntpaar nog op 1,1303.

Olie werd dinsdag iets duurder.

Bedrijfsnieuws

Bank of America kwam met gemengde resultaten. De omzet daalde licht en was ook onder verwachting. De winst per aandeel verbeterde juist en kwam met 0,70 dollar ook boven de analistenconsensus van 0,66 dollar uit. Verder stegen het aantal leningen, deposito’s en de netto rentebaten. In de voorbeurshandel daalde het aandeel 0,1 procent.

Johnson & Johnson zag de winst en omzet in het eerste kwartaal dalen, maar de resultaten waren wel boven verwachting. De winstverwachting werd aangescherpt en de outlook voor de omzet opwaarts bijgesteld. In de voorbeurshandel steeg het aandeel 1,1 procent.

BlackRock zag de winst in het afgelopen kwartaal afnemen, hoewel de 6,61 dollar per aandeel wel ruim boven de marktverwachting lag. Verder steeg het beheerd vermogen en verhoogde de vermogensbeheerder het dividend met 5 procent naar 3,30 dollar. Dinsdag voorbeurs werd nog niet gehandeld in het aandeel.

UnitedHealth boekte in het eerste kwartaal meer omzet en ook de operationele winst nam toe. De resultaten waren boven verwachting. De verzekeraar verhoogde bovendien de outlook voor heel het boekjaar 2019 en rekent nu op een hogere winst per aandeel dan drie maanden geleden. In de voorbeurshandel steeg het aandeel dinsdag 1,7 procent.

AT&T noteerde voorbeurs een half procent hoger. Het telecombedrijf verkocht een minderheidsbelang van 9,5 procent in streamingdienst Hulu terug aan het bedrijf voor een bedrag van ruim 1,4 miljard dollar. AT&T kreeg het belang in handen toen het Time Warner overnam. Het bedrijf heeft geen interesse in Hulu, dat grotendeels in handen is van Disney en Comcast, omdat het zich richt op een eigen streamingdienst.

De ondernemingswaarde van 15 miljard dollar van Hulu valt in het niet bij de 150 miljard dollar die concurrent Netflix vandaag de dag waard is. Netflix komt dinsdag nabeurs met kwartaalcijfers. De analistenconsensus mikt op een winst per aandeel van 0,57 dollar, waar Netflix zelf uitgaat van 0,56 dollar. De omzet komt volgens de markt uit op 4,5 miljard dollar, conform de inschatting van Netflix. De aanwas van nieuwe leden kwam afgelopen kwartaal vermoedelijk uit op 8,9 miljoen, waarvan het merendeel internationaal. Daarnaast zijn beleggers en marktkenners benieuwd naar het effect van de prijsverhogingen die Netflix begin dit jaar in de VS doorvoerde. In de handel voorbeurs steeg Netflix dinsdag 0,8 procent.

Ook IBM komt dinsdag na het slot op Wall Street met de resultaten over het afgelopen kwartaal. De markt rekent op een winst per aandeel van 2,22 dollar en een omzet van 18,5 miljard dollar. In de elektronisch handel voorbeurs steeg het aandeel dinsdag een half procent.

Slotstanden maandag

De breed samengestelde S&P 500 index daalde maandag 0,1 procent en sloot op 2.905,58 punten, terwijl ook de Dow Jones index en de Nasdaq 0,1 procent prijsgaven en sloten op achtereenvolgens 26.384,77 punten en 7.976,01 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties