(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een hogere opening. De future voor de S&P 500 steeg rond lunchtijd 0,2 procent.

De aandacht ligt vandaag op de bekendmaking van de inflatiecijfers en wat deze kunnen betekenen voor het tijdspad dat de Federal Reserve aanhoudt om de rentetarieven te verhogen. De cijfers worden een uur voor opening bekend gemaakt. Economen rekenen op een stijging van 0,2 procent in februari, terwijl in januari het prijspeil met 0,5 procent steeg. De lagere inflatie wordt waarschijnlijk veroorzaakt door lagere brandstofprijzen.

Ten opzichte van een jaar terug wordt gerekend op een toename van 2,1 procent, even veel als in de voorgaande maand.

De euro/dollar noteerde op 1,2349. Maandagavond rond de slotbel op Wall Street stond de wisselkoers op 1,2338. Olieprijzen stegen ongeveer 0,3 procent.

Bedrijfsnieuws

In de handel voorbeurs daalde het aandeel Qualcomm met x procent. President Donald Trump blokkeerde maandag het vijandige overnamebod van Qualcomm door Broadcom ter waarde van 117 miljard dollar. Trump hield de deal tegen op grond van veiligheidsredenen.

Slotstanden

Maandag sloot na een rustige handelsdag alleen de Nasdaq hoger en bereikte zelfs een recordniveau, maar de S&P 500 en de Dow Jones-index daalden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.