(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen maandag op een hogere opening op Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het groen.

De Amerikaanse beurzen bleven vrijdag dicht bij huis, maar herstelden tegen het einde van de handelsdag van eerdere verliezen. De aanhoudende vrees over de Amerikaanse handelsbetrekkingen en de trage wereldwijde economische groei, in combinatie met een gestage stroom van verdeelde winstrapporten, drukten vrijdag op het sentiment.

De Amerikaanse beurshandel lijkt vandaag positief van start te gaan, gedreven door enig optimisme rond de komende handelsbesprekingen met China, Een Amerikaanse delegatie onder leiding van minister van Financiën Steven Mnuchin en handelsgezant Robert Lighthizer is deze week in Beijing voor nieuwe ronde van onderhandelingen over het handelsconflict. Tijdens de gesprekken afgelopen week in Washington werd geen akkoord bereikt. De tijdelijke wapenstilstand tussen beide landen loopt op 1 maart af.

Op macro-economisch vlak staan maandag in de Verenigde Staten geen richtinggevende macrocijfers geagendeerd.

De euro/dollar noteerde op 1,1309. Bij het begin van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1313 dollar en vrijdag stond er bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen een stand van 1,1323 dollar op de borden.

Olie noteerde maandag in het rood, op het nieuws dat het aantal booreilanden in de VS de afgelopen week gestegen. Bovendien had de olieprijs last van een sterkere dollar.

Bedrijfsnieuws

Vanavond nabeurs publiceert zoekmachine Baidu de cijfers over het afgelopen kwartaal. Later deze week komen ook Groupon, Coca-Cola, PepsiCo, Cisco en Walmart met kwartaalcijfers.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index steeg vrijdag 0,1 procent tot 2.707,88 punten, de Dow Jones index verloor 0,3 procent op 25.106,26 punten en de Nasdaq sloot 0,1 procent hoger op 7.298,20 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties