(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 1,1 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen reageerden woensdag nog positief op het rentebesluit van de Federal Reserve. De aandacht van beleggers gaan vandaag uit naar een volle agenda met zowel macro- als bedrijfscijfers. 

Conform de verwachting handhaafde de Amerikaanse centrale bank woensdagavond de federal funds rate op 0,00 tot 0,25 procent. De Fed herhaalde zijn streven om het volledige scala aan instrumenten te zullen blijven inzetten om de Amerikaanse economie te ondersteunen om zo de doelstellingen op het gebied van maximale werkgelegenheid en prijsstabiliteit te realiseren.

De Fed benadrukte in zijn officiële verklaring dat de algehele financiële omstandigheden de afgelopen maanden zijn verbeterd, maar dat het pad van de Amerikaanse economie “aanzienlijk zal afhangen van het verloop van het coronavirus”.

In een persconferentie volgend op het besluit zei Fed-voorzitter Jerome Powell echter dat het tempo van het economisch herstel juist vertraagt, maar dat het te vroeg is om te zeggen of dit zal aanhouden. “Ik denk dat er dientengevolge behoefte zal zijn aan meer monetair beleid en fiscale ondersteuning”, voegde hij toe. 

“Door de economische toekomst te omschrijven als buitengewoon onzeker, voedde hij het sentiment dat de Amerikaanse centrale bank alles zal doen, tot en met het voorheen ondenkbare, om de economie te behoeden voor een rampzalige ineenstorting”, schreef ING. “De Fed klinkt alleen maar meer dovish.”

De Amerikaanse macrocijfers die vandaag gepubliceerd zullen worden, zullen zeker niet geruststellend zijn, waarschuwde econoom Bernard Keppenne van CBC Bank. 

Daarmee wees de econoom op de voorlopige economische groei in het tweede kwartaal in Amerika en de wekelijkse steunaanvragen. Zeker deze arbeidscijfers zullen veel aandacht krijgen, aldus Keppenne. Er wordt een stijging van de aanvragen tot 1,45 miljoen stuks verwacht, aldus de econoom. 

Economen verwachten verder dat de Amerikaanse economie met maar liefst 34,7 procent is gekrompen afgelopen kwartaal. 

De omvang van de economische schade kan ook de Democraten en Republikeinen dwingen om sneller tot een akkoord over een nieuwe steunpakket te komen, aldus macro-strateeg Sebastien Galy van Nordea Asset Management. 

Olie noteerde donderdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,6 procent tot 40,62 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 43,52 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1747. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1774 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1775 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Vandaag krijgen beleggers wederom een reeks bedrijfscijfers voorgeschoteld. Voorbeurs komen onder andere Comcast, Eli Lilly, Kraft Heinz en Procter & Gamble met resultaten. Nabeurs volgen Apple, Alphabet en Facebook. Raj Shant, marktanalist van PGIM Group, waarschuwde dat de resultaten van de tech-bedrijven zullen zijn gestegen, maar dat de verwachtingen ook enorm opgelopen zijn.

PayPal heeft het afgelopen kwartaal beter gepresteerd dan verwacht, dankzij een stijging van het aantal online transacties tijdens de coronacrisis. De aangepaste winst bedroeg 1,07 dollar per aandeel en de omzet 5,26 miljard dollar. Vooraf door FactSet Research geraadpleegde analisten rekenden op een aangepaste winst van 0,87 dollar per aandeel op een omzet van 4,99 miljard dollar. Voor het derde kwartaal voorziet PayPal een groei van 30 procent van de betaalvolumes.

Qualcomm heeft het afgelopen kwartaal een fors lagere winst en omzet geboekt, vanwege de effecten van het coronavirus, maar presteerde desondanks beter dan verwacht. Qualcomm voorziet voor het lopende kwartaal een omzet van 7,3 tot 8,1 miljard dollar en een winst van 2,12 tot 2,32 dollar per aandeel. Op aangepaste basis rekent de chipfabrikant op een winst van 1,05 tot 1,25 dollar per aandeel.

Slotstanden

Woensdag sloten de Amerikaanse beurzen na het rentebesluit van de Fed nog flink in het groen. De toonaangevende S&P 500 index steeg 1,2 procent tot 3.258,45 punten, de Dow Jones index won 0,6 procent op 26.539,57 punten en de Nasdaq sloot 1,4 procent hoger op 10.542,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.