(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wezen woensdag rond het middaguur op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Daarmee geeft de markt een deel van de winsten van dinsdag weer prijs. De drie belangrijkste Amerikaanse indices sloten dinsdag juist nog hoger, nadat zowel China als president Donald Trump positieve signalen afgaven over hun pogingen om een handelsovereenkomst te sluiten.

Marktanalist Jasper Lawler van London Capital Markets sprak van een verbeterd sentiment, na een zware week waarin president Trump enigszins is teruggekomen op zijn bedreigingen en nu op zoek lijkt te zijn naar een compromis. Zijn opmerkingen dat de gesprekken niet zijn vastgelopen, werden door de markt goed opgepikt en ondersteunden het herstel op Wall Street, waarbij de risicobereidheid toenam en de stroom naar veilige havens tot stilstand kwam.

Op macro-economisch vlak staan woensdag in de Verenigde Staten een zevental publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, de Empire State index van mei en de detailhandelsdata van april. Later op de dag volgens industriële productiecijfers van april, vertrouwensdata van huizenbouwers in mei, de bedrijfsvoorraden in maart. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

De euro/dollar noteerde op 1,1200. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,203, ongewijzigd ten opzichte van de stand rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag.

Olie noteerde woensdag tot 1,2 procent lager. Olie werd dinsdag juist nog 1,2 procent duurder. Het zwarte goud profiteerde van het bericht dat zeven drones olievelden en bijbehorende infrastructuur in Saoedi-Arabië aanvielen. Volgens de Saoedische olieminister Khalid al-Falih een “terroristische daad”, die werd opgeëist door Jemenitische rebellen. Afgelopen weekend werden al twee Saoedische olietankers beschadigd. De schepen werden aangevallen in de Straat van Hormuz in de Perzische Golf.

Het Internationaal Energie Agentschap verlaagde echter zijn raming voor de vraag naar olie in 2019 licht. Het agentschap verwacht dat de vraag naar olie dit jaar stijgt met 1,3 miljoen vaten per dag, wat een neerwaartse bijstelling is van een eerdere raming met 90.000 vaten per dag. Het agentschap verwees daarbij naar zwakker dan verwachte [macro] data uit onder meer Brazilië, China, Japan, Zuid-Korea en Nigeria, maar voegde eraan toe te verwachten dat de groeivertraging van de vraag waarschijnlijk van korte duur zal zijn.

Bedrijfsnieuws

Macy’s publiceert voorbeurs kwartaalcijfers Het aandeel sloot dinsdag 1,2 procent hoger.

Facebook noteerde voorbeurs 0,4 procent lager, na het nieuws dat de socialnetwerksite live streaming gaat inperken na kritiek over de verspreiding van terroristisch beeldmateriaal. Facebook kreeg een storm van kritiek te verduren nadat de dader van de aanslag in Christchurch de schietpartij via Facebook live uitzond.

Cisco komt nabeurs met bedrijfsresultaten en noteerde voorbeurs vlak.

De Chinese e-commercegigant Alibaba publiceert voorbeurs tevens kwartaalcijfers. Met name vanwege het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China wordt naar de resultaten van het concern uitgekeken. Het aandeel noteerde voorbeurs 0,4 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,8 procent hoger op 2.834,41 punten. De Dow Jones index eindigde 0,8 procent in het groen op 25.532,05 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 1,1 procent tot 7.734,49 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Reacties