(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

De milde toon in de notulen van de Federal Reserve die woensdag uitkwamen, werd donderdag voor een deel overheerst door de zorgen over Noord-Korea, nu er vanuit die hoek weer gedreigd is de aanstaande ontmoeting met de Amerikaanse president Donald Trump van 12 juni af te zeggen.

De notulen zetten na publicatie de verwachting dat de Federal Reserve de rente in de rest van het jaar drie keer verhoogd, in plaats van twee, direct in de ijskast.

Op macro-economisch vlak staan donderdag naast de wekelijkse steunaanvragen om 16.00 uur ook de verkopen van bestaande huizen over april op de agenda. Voor de steunaanvragen worden 220.000 aanvragen verwacht, 2.000 minder dan een week eerder. Voor de huizenverkopen wordt uitgegaan van een geannualiseerde 5,55 miljoen huizen tegen 5,60 miljoen een maan eerder.

Met deze twee data op de agenda lijkt Wall Street een rustige handelsdag tegemoet te gaan, tenzij de notulen van de Europese Centrale Bank, opgemaakt tijdens de meeste recehte vergadering van 25 en 26 april belangrijke inzichten verschaffen. De aantekeningen worden vandaag om 13.30 uur verwacht.

Het Europees speelveld wordt niet alleen aanhoudend in de greep gehouden door de relatieve onzekerheden rondom de Brexit en de gevolgen daarvan, maar ook door de status van Italië, dat gebukt gaat onder een flink schuldenlast en waar euro-aversie domineert.

Olie noteerde donderdag in het rood. Een juli-future West Texas Intermediate daalde 0,6 procent tot 71,39 dollar, terwijl een juli-future Brent 0,7 procent goedkoper werd op 79,22 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1725. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1705 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1703 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Er staan de volgende twee prominente bedrijven met de resultaten over het eerste kwartaal op het programma.

Om 13.00 uur zijn dat GAP en Best Buy. Van Kledinggigant GAP wordt een winst per aandeel verwacht van 0,46 dollar, voor keten voor consumentenelektronica Best Buy ligt de prognose van analisten op 0,74 dollar per aandeel.

GAP sloot woensdag 0,2 procent hoger, Best Buy werd donderdag voorbeurs 0,7 procent boven de slotnotering van woensdag verhandeld.

Verder volgen ook Hormel Foods, L Brands, McKesson en Medtronic met de cijfers, ook allemaal voorbeurs.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,3 procent hoger op 2.733,29 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 24.886,81 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,6 procent tot 7.425,96 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.