(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen vrijdag op een vlakke opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd vlak.

De markt verwerkt vrijdag een interview van de Amerikaanse president Donald Trump op donderdag met de Amerikaanse zakenzender CNBC, waarin Trump zijn bezorgdheid uitsprak over de stijgende rente en zei dat de sterke Amerikaanse dollar de Amerikaanse economie schaadt. “Zijn kritiek op het beleid kwam twee dagen na de opgewekte congresverklaring van Fed-voorzitter Jerome Powell. In de getuigenis hintte hij op nog twee renteverhogingen voor het einde van dit jaar, aangezien een solide arbeidsmarkt, de sterke economische groei en de inflatie hun doelstelling naderen”, zei marktanalist Margaret Yang Yan van CMC Markets.

Op macro-economisch vlak staan vrijdag in de Verenigde Staten geen publicaties geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 69,88 dollar, terwijl een september-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 72,89 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1652. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1648 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1643 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Electric rapporteerde voorbeurs over het tweede kwartaal een nettowinst van 800 miljoen dollar, ofwel 0,07 dollar per aandeel, op een omzet van 30,1 miljard dollar. Het aandeel steeg voorbeurs 2,8 procent.

Honeywell heeft in het tweede kwartaal een nettowinst geboekt van 698 miljoen dollar op een omzet van 10,9 miljard dollar. Het steeg voorbeurs 0,9 procent.

Microsoft kan vrijdag rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de techreus donderdag nabeurs beter dan verwachte resultaten over zijn fiscale vierde kwartaal rapporteerde. Het aandeel noteerde in de elektronische handel voorbeurs 3,4 procent hoger.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag 0,4 procent lager op 2.804,49 punten. De Dow Jones index eindigde 0,5 procent in het rood op 25.064,50 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 7.825,30 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.