wall street

Voor de beleggers ligt er een spannende en hectische nacht achter de rug. De Amerikaanse verkiezingen stonden al wekenlang groot op de agenda van de beleggers en vannacht mocht dan eindelijk de uitslag komen. Hoe gaat de beursdag van vandaag verlopen?

De strategen van Bespoke Investment Group hebben een uitgebreid onderzoek gedaan naar de beursbewegingen van de dag na de verkiezingsdag. Vanmiddag zullen de Amerikaanse indices hun eerste beursdag beleven na het verkiezingsnieuws. Het verleden voorspelt echter weinig goeds.

De historie voorspelt een zware beursdag

beweging-verkiezingsdag

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van Bespoke Investment Group, is te zien dat de S&P 500 index in 31% van de gevallen tijdens de dag na de verkiezingen te maken kreeg met een rode beursdag. De gemiddelde daling bedraagt -0,92%.

Uiteraard betekent dat niet dat ook vandaag de S&P 500 index in het rood zal gaan sluiten, maar het geeft wel aan dat de dag na de verkiezingsuitslag historisch zwak is.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!