Goudmijnaandelen goedkoop of niet

De afgelopen handelsweek was olie niet de enige verliezer op de markten. Ook de goudprijs moest flink waarde inleveren en dat betekende de tweede forse weekdaling op rij. De prijsval bij het gele edelmetaal was met name te danken aan de toegenomen kans op een snelle Amerikaanse renteverhoging.

Vanuit Amerika verschenen de afgelopen dagen meerdere hoopgevende macrocijfers. Een van die macrocijfers had betrekking op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft goed presteren en juist dat is het grote probleem voor de prijs van de edelmetalen.

Goudprijs heeft last van stijgende rente op Amerikaanse staatsobligatie

Op het moment dat de economie van Amerika op volle toeren blijft draaien, zal de Amerikaanse centrale bank sneller geneigd zijn op de rentestand op te trekken. En eventuele renteverhogingen kunnen er voor gaan zorgen dat de ‘aantrekkingskracht’ van edelmetalen minder wordt. Goud keert immers geen rente uit.

goudprijs-rente

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is het verband te zien tussen de goudprijs en de rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie. Normaliter is het zo dat als de rente op deze staatsobligatie stijgt, de goudprijs een stapje terug moet doen. Gezien de sterkte van de Amerikaanse economie zou de goudprijs dus nog wel even onder druk kunnen blijven staan.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!