tesla model 3

Elon Musk liet recent weten dat de productie van het nieuwe Model 3 is gestart. Deze productiestart was uiteindelijk eerder dan verwacht en met name het nieuws over het overslaan van de beta-testfase wist bij sommige mensen te zorgen voor de nodige vraagtekens.

In een reactie laat Elon Musk weten dat het vertrouwen in de nieuwe productie groot genoeg is om de beta-testfase te overbruggen. Normaliter worden in deze testfase de kinderziekten uit de nieuwe automodellen gehaald. Volgens Musk is dit echter niet meer nodig, omdat de bouwkwaliteit van Model 3 vele malen beter is dan bij Model S en X het geval was.

Elon Musk is lovend over Model 3

Volgens Musk is er daarnaast sprake van grote vraag naar het gloednieuwe model. Deze immense vraag is overigens niet vreemd te noemen, want Model 3 is ook een stuk betaalbaarder dan de vorige modellen. Zo moet Model 3 ongeveer 35.000 dollar gaan kosten.

Tesla-model 3

De autofabrikant wist onlangs nog ruim 1,2 miljard dollar aan vers kapitaal op te halen. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat het aandeel Tesla de afgelopen maanden een stuk beter heeft weten te presteren dan de hoofdindex. Het vertrouwen in Tesla blijft dus, ondanks het niet behalen van de afleverdoelstellingen, groot. Model 3 moet er daarnaast voor gaan zorgen dat het aandeel nog meer terrein gaat winnen.