Artificiële intelligentie

Alsof elektrische auto’s voor de massa produceren en reizen naar Mars niet uitdagend genoeg is, heeft Elon Musk een nieuw bedrijf opgericht. Het bedrijf krijgt de naam Neuralink en zal dienen om een ‘neural lace’ te ontwikkelen. Via dit toestel wil Musk computers verbinden met de hersenen van de mens.

In zijn eigen stijl tweette Musk over zijn toekomstig project. Meer info volgt nog de komende weken.

Musk is in het verleden al meer bezig geweest met artificiële intelligentie en heeft al laten verstaan dat mens en computer met elkaar verbonden moeten worden om als mens te blijven evolueren.

Op die manier creëert men een soort van verhoogde artificiële intelligentie voor de mens. Computers communiceren namelijk aan een snelheid van 1 biljoen bits per seconde terwijl de mensheid op dit moment maximaal communiceert aan een snelheid van 10 bits per seconde. Naarmate artificiële intelligentie evolueert, worden mensen dus minder relevant in de samenleving.

Op de Code Conference in 2016 zei Musk nog het volgende over deze technologie:

Je hebt je limbisch systeem in de hersenen, de cortex en vervolgens een digitale laag, een soort van een derde laag boven de cortex. Dit systeem werkt dan samen met de andere delen van de hersenen.

Een van de medeoprichters van Neuralink is max Hodak. Hodak is een onderzoeksassistent aan de Universiteit van Duke Medical Center. Hij bouwde daar aan ‘brain-machine interfaces’ voor apen.

Volgens de CEO van Tesla en SpaceX is dit de enige manier voor de mens om artificiële intelligentie voor te blijven, zoniet worden computers binnen afzienbare tijd slimmer dan mensen.

Bron: CNBC