grondstoffen edelmetalen

Sinds de maand november mogen de beleggers al genieten van de rally die gaande is op de aandelenmarkten. Terwijl de eerste reactie op de verkiezingsuitslag behoorlijk negatief was, wisten de markten zich de uren er na goed te herstellen. Sterker nog; Wall Street wist de afgelopen weken meerdere malen nieuwe recordkoersen neer te zetten.

Ook andere sectoren weten de vruchten te plukken van de zogenoemde ‘Trump-rally’. Zo zijn de metaalprijzen de afgelopen maanden hard gestegen als reactie op het infrastructuurplan van de kersverse nieuwe president van Amerika. Beleggers zijn momenteel erg ‘Bullish’ gestemd als het gaat om de toekomst van de metalen.

Gaat Trump het anders doen?

Trump-metaalprijzen

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Barclays Research, is te zien dat tijdens het laatste ‘reddingsplan’ in het jaar 2009 ruim 111 miljard dollar werd geïnvesteerd in infrastructuur. Volgens Barclays analist Dane David wist het verbruik van koper haast niet toe te nemen als gevolg van deze overheidsstimulans.

Volgens de analist van Barclays ondersteunde met name de Amerikaanse autosector het toegenomen gebruik van koper. Volgens hem is het dus ook nog maar de vraag of een basismetaal als koper straks daadwerkelijk gaat profiteren van het beleid van Trump.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>