Imagen 983

De Amerikaanse indices zijn de afgelopen weken goed op stoom geraakt. Nu de Amerikaanse verkiezingsstrijd achter de rug ligt, lijkt er voor de Amerikaanse beleggers een flinke last van de schouders te zijn gevallen. Daarnaast zorgen de fiscale plannen van Donald Trump er voor dat het vertrouwen in de economie toeneemt.

De Dow Jones en S&P 500 index wisten de afgelopen tijd in positieve zin op te vallen, omdat beide indexen nieuwe recordkoersen wisten laten op te tekenen. Nieuwe recordkoersen hebben altijd een soort van magisch effect op de beleggers, met een groeiend optimisme tot gevolg.

De beursrally wordt gevoed door de small caps

rally-russel

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van All Star Charts, is te zien dat er een einde is gekomen aan de relatief slechte prestatie van de small caps index. De Russell 2000 wist de afgelopen weken beduidend beter te presteren dan de S&P 500 index en dat wist zelfs te resulteren in een trendbreuk.

In normaal Nederlands kan deze trendbreuk een einde maken aan de divergentie tussen de small caps en de large caps aandelen. Juist in tijden van optimisme durven de beleggers sneller te grijpen naar de offensievere aandelen. En daar is deze grafiek het ultieme bewijs van.