oil

Het is een heftige week geweest voor de oliesector. Aan het begin van vorige week moest de olieprijs nog flink waarde inleveren op het nieuws dat Iran niet mee zou willen werken aan het terugdringen van de olieproductie. Maar, de week sloot uiteindelijk goed af dankzij het nieuws dat de OPEC-landen een akkoord hadden bereikt voor het terugdringen van het overaanbod op de oliemarkt.

Een veelbekeken indicator als het gaat om de olieproductie in Amerika, is de ‘US Oil Rig Count’. Deze indicator brengt wekelijks in kaart hoeveel actieve boorplatforms er zijn in de Verenigde Staten. Het wonderlijke daarbij is dat dit aantal de afgelopen 14 weken telkens is gestegen. Het heeft er dus alle schijn van dat de Amerikaanse olieproducenten weer geloven in de toekomst van olie.

Amerikaanse olieproducenten hebben vertrouwen in de toekomst

boorplatforms

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat het aantal actieve Amerikaanse boorplatforms flink is gedaald vanaf het jaar 2014. Vanaf dat moment begon de olieprijs een trenddraai te maken en wist de beer te zorgen voor pijnlijke momenten.

Inmiddels is de olieprijs sinds de bodem van februari flink in waarde gestegen en het lijkt er op dat steeds meer Amerikaanse olieproducenten daarom hun productie weer willen aanschroeven. Ook voor hen wordt het tegen de huidige olieprijs weer interessant om olie naar boven te halen.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>