blackberry

Afgelopen week liet de telefoonproducent BlackBerry weten dat het vanaf nu geen telefoons meer zal gaan ontwikkelen. Het dalende marktaandeel van BlackBerry heeft er voor weten te zorgen dat het vandaag de dag niet meer rendabel is om nog smartphones op de markt te brengen onder deze merknaam.

Dat het al een tijdje niet meer zo lekker gaat met BlackBerry, zal haast niemand zijn ontgaan. Toch was er ook een tijd waarin BlackBerry zich de marktleider mocht noemen binnen de smartphonesector. Dit was in het jaar 2009, toen BlackBerry een marktaandeel had van 20%.

Het einde van BlackBerry

verkopen-bb

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Statista, is te zien hoe hard de BlackBerry-verkopen de afgelopen jaren zijn teruggelopen. In het jaar 2009 werden er nog meer dan 50 miljoen BlackBerry’s verkocht, terwijl er dit jaar nog maar 4 miljoen BlackBerry’s over de toonbank zijn gegaan.

Deze grafiek laat ook zien hoe hard het kan gaan binnen de smartphonesector. De concurrentie is groot en op het moment dat jij je niet kan aanpassen aan de wensen van de consumenten, dan word je keihard afgestraft.