Lloyd Blankfein

Lloyd Blankfein is een van de meeste succesvolle bankiers van deze tijd. Hij staat al 10 jaar aan het roer van een van de grootste en machtigste banken in de Verenigde Staten, Goldman Sachs. Maar Blankfein werd niet met de paplepel in de mond een van de machtigste mensen op aarde.

De Goldman Sachs CEO werd miljardair in 2015, maar in zijn 20-er jaren wist hij nog niet goed hoe zijn carrière eruit zou zien. Hij was nog steeds actief bij een advocatenfirma en had geen idee hoe zijn toekomst zou verlopen. Na 5 jaar als advocaat ging Blankfein als grondstoffenhandelaar aan de slag bij J. Aron & Co dat niet veel later zou overgenomen worden door Goldman Sachs. Daarna begon zijn steile opmars.

Blankfein dankt zijn succes aan zijn drang om goed te zijn in wat hij doet.

Maar om ergens goed in te zijn, moet je ergens beginnen. Blankfein wist pas wat hij wou doen op het einde van zijn 20-er jaren. Maar hoe sneller je het weet, hoe verder je kan geraken.

Diegene die als kind een grote toekomst voorgeschoteld krijgen, zijn niet altijd diegene die daadwerkelijk slagen. Het beste dat je kan doen is je uiterste best doen. Dan kan je jezelf niets verwijten en komen de kansen vanzelf.