riskant

Volgens de analisten van zakenbank Goldman Sachs is de huidige Bull Market ‘meedogenloos’. De afgelopen week werd er een nieuwe mijlpaal aan deze rally toegevoegd. Op maandag wist de Dow Jones index voor de twaalfde keer op rij met een recordkoers de dag af te sluiten. En dat wist te resulteren in de langste reeks sinds het jaar 1987.

rally

Toch zijn er ook steeds meer beleggers te vinden die hun vraagtekens zetten bij de huidige rally. Als we namelijk een blik werpen op de beurskoersen, dan wekt dat de indruk dat alles geweldig gaat in de wereld. Toch zit de waarheid heel anders in elkaar.

Analisten van Goldman Sachs maken zich zorgen om de huidige markt

Een team met analisten van Goldman Sachs waarschuwt de beleggers voor de huidige rally die gaande is op de aandelenmarkten. Volgens Goldman Sachs hangen er nog genoeg donkere wolken boven de markten, waar maar weinig beleggers rekening mee houden.

Zo laten de analisten weten dat we op de korte termijn te maken kunnen gaan krijgen met de nodige risico’s die kunnen gaan leiden tot dalende beurskoersen. Zo benoemt de Amerikaanse zakenbank onder andere het risico van hogere rentestanden en de spanningen rondom de aankomende Europese verkiezingen.

Daarnaast maakt de zakenbank zich ook de nodige zorgen over de ‘drijfveer’ achter deze rally. Volgens het team van analisten is de kans groot dat de beoogde Amerikaanse belastingverlaging pas veel later echt effect zal gaan hebben op de bedrijfsresultaten, dan waar het grotendeel van de beleggers op dit moment op rekent.