daling-beer

De afgelopen maanden zijn de aandelenmarkten vrolijk verder in waarde gestegen. Met name de Amerikaanse indices wisten in positieve zin op te vallen. Dit had met name te maken met het feit dat Wall Street regelmatig nieuwe recordkoersen weet neer te zetten. Ondanks het feit dat we te maken hebben met een sterk opgaande trend, waarschuwt zakenbank Goldman Sachs voor een mogelijke correctie.

In een recente verklaring laat de Amerikaanse zakenbank weten dat het licht negatief gestemd is over de marktbewegingen voor de komende 3 maanden. Met name het krappere monetaire beleid van de Federal Reserve wordt als reden genoemd voor de recente adviesverlaging voor de aandelenmarkten.

Goldman Sachs waarschuwt voor de hoge noteringen

David Kostin, strateeg bij Goldman Sachs, laat weten dat we daarnaast te maken hebben met de hoogste koers-winstverhouding sinds het jaar 1976 (met uitzondering van de dot.com bubble). Deze verhouding wist onlangs uit te komen op een stand van 18,1.

Daarnaast hebben we al een tijdje niet meer te maken gehad met een noemenswaardige correctie van meer dan 5%. Gezien het feit dat we sinds oktober 2016 al niet meer met 1% in waarde zijn gedaald, is de mening van Kostin niet vreemd te noemen.

Ook technisch gezien zou een correctie prettig zijn. De meeste technische indicatoren bewegen immers al wekenlang op extreem overgewaardeerde standen. Een correctie kan er voor zorgen dat die indicatoren weer terug in evenwicht komen.