Door de verschillende heropflakkeringen van het Covid-19 virus en de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China, zijn beleggers weer op zoek naar veiligheid. Hierdoor heeft de goudprijs op maandag, de veilige haven bij uitstek, een recordhoogte bereikt.

Ondanks de mooie stijging van de afgelopen weken is er volgens analisten nog aanzienlijk opwaarts potentieel. Goud zou binnen 2 jaar een prijs van $3 500 per troy ounce (± 28 gram) kunnen bereiken.

Volgens Barry Dawes, voorzitter bij Martin Place Securities, is het vooral opmerkelijk met welk gemak de goudprijs het niveau van $ 1 923, de vorige top, doorbrak. Een tijdje geleden ging het gele metaal met hetzelfde gemak door de weerstand van $1 800.

De meeste analisten zijn het erover eens dat de goudprijs bij $2 000 even een adempauze zal inlassen. Na deze pauze is het zeer waarschijnlijk dat we weer een mooie rally tegemoet gaan.

Juerg Kiener, managing director bij Swiss Asia Capital, stelt:

Als je naar het technische plaatje kijkt, geeft de goudprijs een initieel doel van ongeveer $2 834. Deze prijs zou vrij snel bereikt kunnen zijn. Mijn doelen op lange termijn liggen echter nog aanzienlijk hoger.

Waarom is goud zo aantrekkelijk?

De lage rentetarieven zijn één van de redenen waarom beleggers massaal goud kopen. Schatkistcertificaten van de Verenigde Staten brengen nog ongeveer 0,61% op. De rendementen die goud in de komende 12 maanden zouden kunnen opbrengen, liggen aanzienlijk hoger.

David Gaud, CIO bij Pictet Wealth Management, is het er ook over eens dat goud nog steeds de moeite waard is.

De belangrijkste reden zijn de lage rentevoeten en de verwachting dat deze nog een lange tijd laag zullen blijven. Hierdoor blijft het zinvol om goud aan te houden.

De oplopende spanningen tussen de 2 grootste economieën ter wereld, de Verenigde Staten en China, zijn een andere reden voor een stijging van de goudprijs.

Door de massale stimuleringsmaatregelen die landen in het leven hebben geroepen, om de economie te helpen herstellen, brengen een mogelijk inflatieprobleem met zich mee. Dit is wederom goed nieuws voor de goudprijs omdat goud wordt aanzien als bescherming tegen stijgende prijzen.

Bron: CNBC

Foto: iStock

Reacties