Diep in de Zwitserse Alpen, vlak bij een oude landingsbaan geschikt voor kleine privéjets, ligt een enorme bunker waar in alle waarschijnlijkheid de grootste goud voorraad van de wereld ligt opgeslagen, aldus dit artikel op Bloomberg.

goud baren

Het gaat om een goudopslagplaats dat diep verscholen ligt onder een berg van graniet en waar de ingang naar de schatkamer worden bewaakt door beveiligers in kogelvrije vesten. De 3,5 ton zware hoofdingang gaat pas open na een succesvolle irisscan, een gezichtsherkenning en het invoeren van een code.

De eigenaar van deze zeer zwaarbeveiligde goudopslagplaats blijft geheim uit voorzorg in verband met veiligheidsaspecten. Alleen al het noemen van een naam kan leiden tot issues met betrekking tot de veiligheid van deze bijzondere onderneming.

Klant worden van deze partij zal je niet zomaar gelukken. Je komt sowieso uit hogere kringen, beschikt over enorm veel geld en bent in het bezit van de juiste connecties. Maar ook dan nog zal je een test moeten doorstaan. Voor elke aangenomen klant worden er gemiddeld één a twee afgewezen. “Wij willen geen problemen”, zo luidt het antwoord van degene die het moeizame interview ondergaat.

Het is vrij duidelijk dat, hoewel het voor ‘t klootjesvolk maar moeilijk valt te bevatten daar zij zich dagelijks inlaten met het meest toegankelijke mainstream propaganda geleuter dat er bestaat, er een blijvend groeiende behoefte is aan ‘niet enkel’ goud, maar ook aan een beveiligde opslag ervan. Het bezitten van goud is een ‘hedge’ tegen onveilige banken, obligaties die niks meer opleveren en markten die steeds volatieler worden.

Online beleggen in fysiek goud en zilver

Uw vermogen verbergen met goud

Nog belangrijker is het vinden van een geschikte weg naar het ontlopen van allerlei nonsens belastingen. Overheden worden naarmate de crisis vordert, hoewel dit op de televisie het herstel wordt genoemd, steeds creatiever in het verzinnen van belastingen en het ontnemen van vrijheid en ‘waarde bezit’ van de particuliere investeerder.

Van de 1000 voormalig dienstdoende bunkers die zich bevinden in Zwitserland, zijn er enkele honderden verkocht waarvan er ongeveer 10 in gebruik zijn genomen voor de opslag van datgene waarmee men onzichtbaar onder de radar van de overheid kan bewegen. Deze faciliteiten zijn zodanig ingericht dat klanten er kunnen overnachten zonder ook maar een spoor van hun verblijf achter te laten zoals creditcard registraties en dergelijke. Klanten komen voornamelijk uit Rusland en China.

De eigenaar, die ook in zwaar beveiligde dataopslag is gespecialiseerd, noemt geen locaties, geen namen en geeft maar beperkte informatie. De ondervraagde weigert verder in te gaan op de hoeveelheid goud dat er ligt opgeslagen. Wel zegt hij dat de trend blijvend toeneemt sinds 2008, een signaal en een waarheidsindicator dat aantoont waar het vertrouwen zich bevindt. Deze organisatie is niet gereguleerd noch verbonden aan welke bank of financiële instelling dan ook. Dit zijn volledige private instellingen los van het systeem. Zelfs verdachte activiteiten zullen niet naar buiten komen zoals witwaspraktijken.

Een interessant feit is dat dat alleen al in het eerste half jaar van 2016 maar liefst 1.357 ton goud door Zwitserland werd geïmporteerd, aldus de officiële cijfers. Dat is een waarde van grofweg 40 miljard dollar! Het mag duidelijk zijn dat de goudmarkt geen kleine markt is, en mag dit een duidelijke indicator zijn dat niet alleen de vraag naar goud blijft toenemen, maar ook het vertrouwen in het systeem sinds 2008 nog steeds verder afneemt.

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER