goud perfecte storm Goud is het perfecte alternatief in een wereld waar een economische storm woedt. Beleggers nemen steeds meer risico terwijl er steeds minder rendement te rapen valt. In deze omgeving zal goud dienen als bescherming, aldus het World Gold Council. De lage kwaliteit van obligaties en de overwaardering van de aandelenmarkt zal ervoor zorgen dat beleggers steeds meer in de richting van goud kijken. Dat zien we ook aan de goud-ETF’s die tot 31 juli 630 ton goud toevoegden aan hun reserves. Vorige week was er het bericht dat er weinig interesse was van beleggers om een nieuwe uitgifte van de 10-jarige Japanse overheidsobligatie te kopen. Dit is volgens sommige het signaal dat beleggers hun geloof in de centrale banken verliezen. Er is dan ook steeds minder rendement te vinden dankzij de enorme monetaire ingrepen:

– Meer dan 1/3 van obligaties van hoge kwaliteit staat al op de balansen van de centrale banken.

– Van de overige ‘beschikbare’ obligaties heeft slechts 40% een positieve rentevoet.

– Slechts 17% heeft een rentevoet boven 1%.

negatieve rentevoeten obligaties wereldwijd

De interesse in goud neemt toe

Beleggers voegen steeds meer risico toe terwijl het rendement afneemt. Daardoor komt goud steeds meer in beeld bij beleggers. Het goud in de kluizen van de ETF’s bedraagt ondertussen opnieuw 2.240 ton, dat is 630 ton of 40% meer dan in het begin van het jaar. Toch blijft de goudvoorraad van de goud-ETF’s nog ver onder de piek van 2012. Er is dus nog voldoende ruimte voor goud om te stijgen. goud-etf voorraad Volgens Market Anthropology is de rally van de goudprijs met bijna 30% dit jaar nog maar het begin. De Amerikaanse dollar lijkt nog steeds overgewaardeerd en de rentevoeten op de obligatiemarkten zakken als een pudding in elkaar. Wanneer de dollar verzwakt en de rentevoeten verder dalen, kan de goudprijs het record van $1.920 terug opzoeken of voorbij steken.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!