Sinds de piek in 2011 daalde de goudprijs op een gegeven moment 46%, de zilverprijs 70% en goud/zilvermijnaandelen werden volledig gedecimeerd. Na een stijging van meer dan 10 jaar moesten de liefhebbers door een zware berenmarkt van 4 jaar. Maar de dalende trend kwam ten einde eind 2015 en nu staan we aan het begin van iets bijzonder moois. Dat zeggen althans de aanhangers van de ElliotWave techniek.

De daling in 2011 kwam niet als een verrassing voor de aanhangers van de ElliotWave techniek. Voor hen stond deze correctie in de sterren geschreven. Maar die sterren zeggen ook dat goud en zilver aan het begin staan van een nieuwe stijging die decennia kan duren.

De aanhangers van de ElliotWave techniek zien de stijging van goud, zilver en goudmijnaandelen sinds eind 2015 als het begin van een nieuwe seculaire stijgende trend. Seculaire trends zijn trends waarbij de richten gedurende zeer lange tijd omhoog of omlaag gaat. Op korte termijn kunnen er correcties plaatsvinden, maar op zeer lange termijn is er maar 1 richting: in het geval van edelmetalen en de desbetreffende miners, omhoog.

Ze zien goud, zilver en goudmijnaandelen als een koopkans zoals aandelen dat waren in 1941, aan het begin van een stierenmarkt die 7 decennia zou duren. Volgens Avi Gilburt, auteur van ElliottWaveTrader.net, staan beide edelmetalen en mijnaandelen aan het begin van een 3e grote golf.

De grondlegger van deze populaire technische analyse voorspelde in augustus 1941 het volgende over aandelen:

1941 is het eindpunt van een 13-jaar durend correctie patroon. Dit kenmerkt ook het beginpunt van een nieuwe supercyclus zoals die van 1857 tot 1929. Deze cyclus zal duren tot ongeveer 2012.

<< Gratis Gids voor Beleggen in Zilver >>

Ralph Nelson Elliott voorspelde dus midden in de 2e Wereldoorlog een 70 jaar durende stierenmarkt voor aandelen. Op dat moment noteerde de Dow Jones op een dieptepunt van 100 punten. Vandaag noteert de Dow Jones rond 22.000 of een stijging van 21.900%.

Nu heeft Ralph Nelson Elliott geen gelijk gekregen wat het eindpunt van de securlaire stierenmarkt in aandelen betreft, maar wanneer we de financiële crisis als eindpunt nemen – 2009 – zat hij er niet ver af.

Goudprijs volgens ElliotWave naar $25.000

Op basis van de theorie van Ralph Nelson Elliott besluit analist Avi Gilburt dat edelmetalen en goud/zilvermijnaandelen in een gelijkaardig positie zitten als aandelen in 1941, namelijk aan het begin van een nieuwe supercyclus. De HUI Gold Bugs Index van goudmijnaandelen noteerde begin 2016 … inderdaad, rond 100 punten. Net als de Dow Jones in 1941.

In 2011 wanneer de goudprijs rond $1.915 piekte, voorspelde de ElliotWave techniek een correctie tot ongeveer $1.000. Net zoals dat toen ongeloofwaardig klonk, klinkt het nu ook ongeloofwaardig wanneer dezelfde technische analyse een goudprijs van $25.000 en een zilverprijs van $1.000 voorspelt over een periode van 50 jaar.

Wanneer de wiskundige berekeningen van Ralph Nelson Elliott opnieuw kloppen, zoals dikwijls in het verleden, dan is dit hét moment om goud- en zilvermijnaandelen te kopen. Dan krijg je nog maar zelden de kans om de belegging van je leven te doen.

Foto Credit: iStock

Blijf op de hoogte van alle beurs- en edelmetalennieuws via de Slim Beleggen Daily. Schrijf hier gratis in >>

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER