daling stijging goudmijnaandelen

Afgelopen maandag kregen goudmijnaandelen een serieuze slag van de hamer. Goudmijnaandelen daalden 5% à 10% op een dag en staan daarmee terug op het niveau van een maand geleden. Maar dergelijke verkoopgolven zijn ‘normaal’ voor de sector en er vormt zich ook een positief patroon.

Het was waarschijnlijk even schrikken voor de aandeelhouders van goudmijnaandelen. Terwijl de goudprijs op hetzelfde niveau bleef, zakte goudmijnaandelen volledig door het ijs. Met een daling van zo’n 5% voor goudmijnen en 10% voor junior goudmijnen was een ware slachtpartij.

Lees hier de mening van Slim Beleggen Trading over deze daling.

Wanneer we naar de grafiek kijken, zien we dat een dergelijke correcties niet ongewoon zijn voor de sector. Beleggen in goudmijnaandelen kan heel lucratief zijn, maar je moet tegen een stootje kunnen. De daling volgt ook op een stijging van $18 naar $25 of meer dan 30% op 2 maanden.

GDX correctie

We zien op de grafiek ook dat er zich een invers hoofden schouder patroon vormt. Indien de goudmijnaandelen rond het niveau na de forse correctie voor enkele dagen kunnen consolideren, is dat een sterk signaal dat er opnieuw een stijging kan volgen.

De dag na de forse correctie konden de meeste goudmijnaandelen alvast herstellen. Indien GDX de komende dagen en weken opnieuw boven $26 kan uitbreken, ligt de weg open naar het niveau van $33 of een kleine 50% hoger dan vandaag.

Een daling van 5% op 1 dag is niet abnormaal voor goudmijnaandelen

De laatste 10 jaar daalde GDX 18 keer met 5% op een dag terwijl het nog steeds boven het 50-daags gemiddelde noteerde. Deze keer was echter bijzonder omdat de goudprijs niet daalde. Dit kan betekenen dat de goudprijs de goudmijnaandelen gaat volgen in de komende dagen. Maar aangezien de goudmijnaandelen al enige tijd corrigeerden terwijl de goudprijs het goed deed, is de kans groter dat goudmijnaandelen zullen herstellen van deze tijdelijke opdoffer.

Bron: Energy and Gold

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER