Goudmijnaandelen koopmoment

Het ziet er naar uit dat de correctie van de goudprijs achter de rug is. Specialist technische analyse Clive Maund gelooft dat de opwaartse beweging nog intact is en klaar staat voor een volgende spurt omhoog. In dat geval is dit het IDEALE moment voor goudmijnaandelen.

De laatste maanden werden goudmijnaandelen terug bij het huisvuil gezet. Op zich was dit niet onlogisch na de zeer korte en krachtige stijging tijdens de eerste 6 maanden van het jaar. Nu de correctiefase van de goudprijs achter de rug lijkt, kunnen goudmijnaandelen hun opwaarts traject verder zetten.

Er zijn enkele belangrijke factoren die duiden op het einde van de correctie van de goudprijs:

  • Ten eerste ging de daling tot aan het 200-daags gemiddelde, een typisch punt waar veel beleggers terug instappen.
  • Er is nog steeds een opwaarts gericht 200-daags gemiddelde.
  • De goudprijs evolueerde van overkocht naar oververkocht.
  • Er is steun op het opwaarts trendkanaal dat begon begin dit jaar.

TA Goudprijs nov 16

Kijken we 7 jaar terug in de tijd, dan zien we dat de opwaartse beweging van begin dit jaar een halt werd toegeroepen aan het eerste weerstandsniveau. Nu de correctie ten einde lijkt, kan de goudprijs zich opmaken om deze weerstand te doorbreken en op zoek te gaan naar het 2e weerstandsniveau. Dat ligt rond $1.520 – $1.550.

TA goudprijs 7Y

Wanneer de goudprijs naar dat niveau kan stijgen, is het nodeloos om te zeggen dat de goudmijnaandelen opnieuw zullen exploderen.

Ideaal sentiment om goudmijnaandelen te kopen

Goudmijnaandelen zitten sinds eind juli in een neerwaartse trend, maar vinden nu steun op de opwaartse steunlijn die begin dit jaar begon. Goudmijnaandelen bevinden zich ook rond het 200-daags gemiddelde dat nog steeds opwaarts gericht is. Ook goudmijnaandelen evolueerden van een overkocht naar een oververkochte situatie.

TA GDX nov 16

Ten slotte is er nog het sentiment. Terwijl begin juli 100% van de beleggers positief waren voor goudmijnaandelen zijn dat er nu nog maar 18%. Het sentiment is altijd een goede contra-indicator.

Goudmijnaandelen sentiment

Hoe meer mensen er negatief zijn, hoe groter de kans dat iedereen zijn aandelen al verkocht heeft. Dan is er niet veel nodig voor de kopers om de koersen fors hoger te duwen.

Bron: SilverDoctors

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER