party

Afgelopen november werd de champagnefles op de beursvloeren opengetrokken. De verkiezingsoverwinning van Trump wist eerst te zorgen voor een schokbeweging op de wereldwijde markten, maar de indices wisten zich al vrij snel weer te herstellen. Wat daarop volgde was een stevige rally die vandaag de dag nog steeds intact is.

De huidige rally staat onder de beleggers beter bekend als de zogenoemde ‘Trump-Rally’. De economische plannen van Trump hebben weten te zorgen voor een euforische stemming onder de traders. Op dit moment zijn er maar weinig beleggers die durven te speculeren op een dalende beweging. En dat was een jaar geleden nog een totaal ander verhaal.

Afgelopen week sloot Wall Street op nieuwe recordhoogten

historische week

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, is de historische afgelopen week in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat de vier grootste Amerikaanse indices allemaal de afgelopen week met nieuwe recordkoersen de week wisten af te sluiten.

De euforie viert hoogtij op de dagelijkse beurs. Elke correctie wordt door gretige achterblijvers aangegrepen om alsnog een plekje te veroveren binnen deze historische Bull Market. Maar, juist als de hebzucht veelvuldig aanwezig is, moeten we oppassen.