donald trump

Donald Trump heeft zich de afgelopen maanden meermaals uitgelaten over de aandelenmarkten. Met name aan de bereikte mijlpaal van 20.000 punten bij de Dow Jones index besteedde de president van de VS veel aandacht. Niet altijd is Donald Trump even zo positief geweest over de markten.

Tijdens zijn verkiezingscampagne liet Donald Trump vaak doorschemeren dat hij een hekel had aan de mannetjes op Wall Street. Hij liet zelfs weten dat de aandelenmarkten volgens hem gevangen zaten in een grote zeepbel. Om de beleggers nog nerveuzer te maken liet hij in augustus weten dat de beleggers te maken zouden gaan krijgen met een enge tijd.

Trump is van mening veranderd

trump-wall street

Ondanks al de voorspelde doemscenario’s, kunnen we op de bovenstaande grafiek van StockTwits zien dat Wall Street zich dapper staande wist te houden. Daarnaast is op deze grafiek ook zichtbaar dat de toon van Trump flink veranderd is sinds het moment dat hij aan de macht is gekomen.

Zo heeft Trump zich nog maar twee keer uitgelaten over de aandelenmarkten. En tijdens beide keren had Trump lovende woorden klaarliggen voor beleggers. Recent liet hij zelfs weten dat de markten nog verder in waarde zullen gaan stijgen als gevolg van het consumentenvertrouwen en het heersende optimisme.