Tesla gigafabriek

Het automerk Tesla is op de beurs uitgegroeid tot een van de grote lievelingen. De meeste beleggers zijn de afgelopen maanden onder de indruk geraakt van de toekomstplannen van Elon Musk. En ook over de beursprestatie van Tesla valt moeilijk te klagen, want het bedrijven heeft al jaren te maken met een stijgende trend.

Toch zat het aandeel tussen het jaar 2014 en 2017 gevangen in een zijwaartse trend. Afgelopen week wist het aandeel echter een nieuwe recordkoers te laten optekenen en hiermee lijkt een einde aan die zijwaartse trend te komen.

Tesla is met meer dan 1600% in waarde gestegen

tesla-prestatie-beursgang

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, is de beursprestatie van Tesla sinds haar beursgang in beeld gebracht. Op deze grafiek wordt duidelijk dat Tesla al haar concurrenten, op het gebied van beursprestatie, ver achter zich laat. Het aandeel wist sinds het jaar 2010 met meer dan 1600% in waarde te stijgen.

Ook de toekomstverwachtingen voor Tesla zien er rooskleurig uit. Er is een enorme vraag naar de sportauto’s van het merk en daarnaast wil Elon Musk door middel van het nieuwe Model 3 de Tesla voor meer mensen haalbaar maken. Dit nieuwe model is immers al voor 35.000 dollar te bemachtigen.