onweer

Op dit moment wordt bijna elk moment aangegrepen om een nieuwe positie in de markt te bemachtigen. Steeds meer beleggers zijn er heilig van overtuigd dat de markten ook de komende tijd in waarde zullen gaan blijven stijgen. Daarnaast zijn er de afgelopen tijd ook steeds meer ‘gewone mensen’ teruggekeerd naar de aandelenmarkten.

Juist in tijden van euforie moeten beleggers voorzichtig zijn. De meesten onder ons weten dat ook wel, maar doen er weinig mee. Strateeg Jeff Saut van Raymond James laat weten dat we te maken hebben met een bijzondere situatie. Zijn mening onderbouwt hij met een behoorlijk angstaanjagende grafiek.

Deze grafiek wijst richting een correctie

grafiek-onheil

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat we te maken hebben met een groot optimisme. De zogenoemde Investors Intelligence Advisors Sentiment beweegt op dit moment op een koers die we al sinds het jaar 2015 niet meer gezien hebben.

Saut laat weten dat we juist op dit moment voorzichtig moeten zijn. Vaak als deze sentimentsindicator op hol slaat, krijgen we binnen korte tijd te maken met een flinke correctie. We zijn dus gewaarschuwd!