(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is maandag, na een relatief rustige handel, hoger gesloten. De AEX won 0,6 procent op 556,05 punten.

“De markt ligt er vriendelijk bij, maar de omzetten zijn bijzonder laag”, aldus vermogensbeheerder Han Vermeulen van Aberfeld Asset Management.

Er was geen nieuws van betekenis, constateerde Vermeulen, maar vermoedelijk was juist het ontbreken van slecht nieuws de aanjager vandaag.

Rondom Turkije is het even rustig, “maar Trump moet nog reageren”, waarschuwde Vermeulen. En dat China en de VS de gesprekken weer oppakken zorgt voor geruststelling, meent de vermogensbeheerder.

De beursagenda was vrijwel leeg. De bouwproductie in de eurozone steeg en de Duitse producentenprijzen blijven in de lift.

De euro/dollar werd rond het slot in Europa verhandeld op 1,1435. Voorbeurs was dit 1,1415 en vrijdagavond bij het slot van Wall Street 1,1439. Olie werd circa een half procent duurder.

Stijgers en dalers

Koploper in de AEX was Vopak met een dagwinst van 4,5 procent. Het tankopslagbedrijf gaat in de Rotterdamse haven aan de slag voor het Deense Maersk. Financiële details werden evenwel niet bekend gemaakt.

ArcelorMittal steeg 2,5 procent en Altice werd 3,6 procent duurder.

De grootste daler was NN Group. Het aandeel verloor 1,6 procent, maar noteerde ook ex-dividend. Analisten van Berenberg schreven maandag dat het aandeel NN aantrekkelijk geprijsd is.

Sectorgenoot Aegon moest 1,1 procent prijsgeven.

In de Midkap ging Takeaway.com aan de leiding met een stijging van 4,2 procent, gevolgd door TomTom met 3,2 procent. UBS noemde TomTom één van de favoriete aandelen in de Benelux.

Ook AMG, Sligro, PostNL, Wessanen en Air France-KLM sloten meer dan twee procent in de plus. 

Net als in de hoofdindex kende de AMX slechts enkele dalers. De grootste verliezers waren Grandvision en Corbion met minnen van 0,5 en 0,8 procent.

Onder de kleinere aandelen viel Kiadis Pharma op met een stijging van 6,5 procent. Lucas Bols won 2,1 procent. ICT Group leverde daarentegen 2,4 procent in.

Ook in de lokale lijst deed biotech het goed. Probiodrug steeg maar liefst 48 procent. Dit gebeurde bij erg hoge volumes. Door ABM Financial News geraadpleegde analisten en handelaren hadden geen verklaring voor de koerswinst.

Tussenstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen noteerden rond het slot in Europa vlak tot licht hoger. De Nasdaq maakte een pas op de plaats, terwijl de Dow ruim een half procent won. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.