(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal donderdag vermoedelijk met winst van start gaan. Futures op de AEX wezen ruim een half uur voor de openingsgong op een stijging van 0,3 procent.

De markten reageerden positief op berichtgeving dat China en de Verenigde Staten weer met elkaar in gesprek gaan om een oplossing te vinden voor het escalerende handelsconflict.

Verder is het een drukke dag met voorbeurs al cijfers van de verzekeraars Aegon en NN en maritiem dienstverlener Boskalis. Daarnaast zijn er Britse detailhandelsverkopen, een handelsbalans uit de eurozone en Amerikaanse bouwcijfers en steunaanvragen.

Afgelopen maand kwam de werkloosheid uit op 3,8 procent, tegenover 3,9 procent in juni. Daarmee lag de werkloosheid in juli nog maar slechts 0,2 procentpunt boven het laagste punt voor het begin van de crisis in de tweede helft van 2008.

De euro/dollar noteerde op 1,1377. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1346 en bij het sluiten van de Europese beurzen was dit nog 1,1331. 



Bedrijfsnieuws

Aegon zag in het tweede kwartaal de winst conform verwachting flink onder druk staan, maar de solvabiliteit trok meer dan verwacht aan. “De goede voortgang die we hebben geboekt, in combinatie met onze kostenbesparingen, geven mij het vertrouwen dat we onze doelstellingen voor 2018 zullen halen”, aldus topman Alex Wynaendts van Aegon.

NN Group zag in het tweede kwartaal van dit jaar de winst flink stijgen, waarbij de solvabiliteit harder aantrok dan voorzien. Het operationeel resultaat kwam uit op 508 miljoen euro en ook dat was meer dan de 430 miljoen euro waar de bedrijfsconsensus op mikte. De nettowinst verdubbelde zelfs bijna.

Daarnaast meldde Aegon nog de levensverzekeringstak in Tsjechië en de levensverzekerings- en pensioenactiviteiten in Slowakije te verkopen aan NN Group. Daarmee is 155 miljoen euro gemoeid.

Boskalis heeft in de eerste zes maanden van 2018 een stevig verlies geleden als gevolg van het besluit om de transportactiviteiten aan de onderkant van de markt stop te zetten. Netto werd er een verlies van 361 miljoen euro geleden door 397 miljoen euro aan afschrijvingen. Wel steeg de omzet en het orderboek. Vooruitkijkend zei Boskalis gematigd positief te zijn, maar het resultaat uit 2017 zal, zoals eerder gemeld, niet worden geëvenaard.

ForFarmers realiseerde in het eerste halfjaar van 2018 een hogere winst en omzet, waarbij de volumes aantrokken, behalve in het Verenigd Koninkrijk. ForFarmers herhaalde de eerder afgegeven doelstelling voor de middellange termijn.

NSI kocht voor 47,3 miljoen euro het Amsterdamse Motion Building. 

Slotstanden Wall Street

De Amerikaanse beurzen sloten woensdagavond nog lager, met een verlies van een half procent voor de Dow Jones index en zelfs 0,8 procent voor de breder samengestelde S&P500 index. Techbeurs Nasdaq verloor zelfs 1,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.