olie

Donald Trump is nu officieel een week lang de president van de Verenigde Staten en tijdens zijn eerste dagen als president heeft hij direct een heugelijk feit mogen meemaken. Afgelopen woensdag wist de Dow Jones index voor het eerst in de geschiedenis boven de grens van 20.000 punten terecht te komen.

Deze psychologische grens van 20.000 punten zweefde al een aantal weken door de hoofden van de beleggers. Afgelopen woensdag leek er als gevolg van deze doorbraak een soort van last van de beleggers af te vallen. Ook Donald Trump gaf, door middel van een Tweet, aandacht aan deze historische gebeurtenis.

Hedgefondsen rekenen op een stijgende olieprijs

Sinds de verkiezingsoverwinning van Trump zijn ook de meeste hedgefondsen van gedachten veranderd. Zo lieten we onlangs nog weten dat de hedgefondsen op dit moment massaal beleggen in de Amerikaanse Smallcaps. Ook over de toekomst van de olieprijs zijn de fondsen erg optimistisch gestemd.

olieprijs

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Societe Generale, zien dat we sinds het jaar 2007 nog nooit een dergelijk hoog niveau aan ‘long-posities’ hebben gezien bij de olieprijs (WTI).

Volgens de analisten van Societe Generale heeft dit met name te maken met de afkeer die Trump heeft tegen schone energie. Daarnaast heeft het OPEC-akkoord weten te leiden tot een toenemend vertrouwen onder de beleggers dat de productie eindelijk gereduceerd wordt.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>