1024px-Tesla_Motors_Model_S-1_close-up

Het is goed om Elon Musk te zijn. De aandelen van Tesla Motors stegen al 40% sinds 1 december. Hierdoor noteert het aandeel aan de hoogste koers in een jaar. Verrassend genoeg is het net de band met Donald Trump die aandelen Tesla aanvuren. Elon Musk profiteert meer van Trump dan eerst werd gedacht.

Elon Musk is de prediker van groene energie terwijl Donald Trump de klimaatverandering op de schop gooit, een nieuwe oliepijpleiding goedkeurt en voorstander is van fossiele brandstoffen. Maar beide heren hebben een nog sterkere gemeenschappelijke factor: America First.

Elon Musk is niet alleen een visionaire voor een gezondere wereld, hij is bovenal ook een echte Amerikaan. Zijn bedrijven zijn stuk voor stuk op en top Amerikaans:

  • Er werken 25.000 arbeiders voor Musk in de Verenigde Staten
  • Tesla is het eerste nieuwe Amerikaanse automerk in decennia
  • De auto’s van Tesla worden geproduceerd in de Verenigde Staten
  • De Gigafabriek ligt in Nevada, een sterk Republikeins bolwerk
  • De zonnepanelen worden geproduceerd in New York
  • SpaceX heeft zijn thuisbasis in Hawthorne Californië

Aandeel Tesla grote winnaar van de Trump-campagne

Elon Musk werd ook opgenomen als economisch adviseur in het overgangsteam van Donald Trump. Hij blijft nu nog steeds een belangrijke adviseur voor de Trump-administratie. Hij was recent nog een van de 12 CEO’s die werden geraadpleegd over nijverheid, belastingen en handel.

Het komt het aandeel Tesla blijkbaar ten goede.

aandeel Tesla Motors

Waar de beleggers in eerste instantie het aandeel Tesla nog onder de grens van $200 duwden na de verkiezing van Donald J. Trump, lijken ze zich nu te realiseren dat de America First band veel groter is dan de afkeer tegen ‘groene energie’. Met het vooruitzicht van de Model 3, de Gigafabriek en een rechtstreekse lijn met het Witte Huis, schiet het aandeel opnieuw naar het hoogste niveau in maanden.

Bron: Bloomberg