Uitzonderlijke situatie goudmijnaandelen

In de afgelopen dagen werden voor de zoveelste maal overladen met déjà-vu gevoelens. De jongste correctie in de goudmarkt ging niet geruisloos aan ons voorbij. De mailbox puilde in de voorbije dagen uit van bezorgde, en soms ronduit paniekerige goudbeleggers. Met name de heftige daling van de goudmijnaandelen verhitte de gemoederen. De angst sloeg velen om ’t hart: “Niet weer, hé”. De jarenlange berenmarkt heeft diepe wonden geslagen, zo blijkt.

Het is geen aangename fase voor beleggers die dit voor de eerste maal aan den lijve ondervinden. Ook wij hebben een dergelijke correcties meermaals meegemaakt. Maar door deze ervaring zitten wij net iets gemakkelijker op onze stoel.

We weten immers wat er volgt!

Na jaren van dalende prijzen, is het voor de meeste beleggers moeilijk te vatten dat een periode van stijging koersen voor de deur staat. Hun instinct roept hen constant tot de orde, om alert te blijven en zo nodig op de vlucht te slaan voor ’t gevaar.

En daar gaan de meeste beleggers altijd in de fout. Emoties nemen het over van het verstand. De slechtste keuze, die een belegger kan maken. Want als je onderstaande emotie-cyclus ziet, dan weet een rationeel belegger voldoende…

market cycle

Beleggers in de goudmarkt leven vandaag tussen hoop en vrees. Daar waar men eerder nog hoopvol was door hogere koersen in de zomerperiode, vreest men vandaag de lagere prijzen.

Steeds de verkeerde aannames, ingegeven door die verdomde emoties!

Wie echter vooruit kan kijken – en toegegeven, daar heb je veel ervaring voor nodig – die ziet dat de angst uiteindelijk zal omslaan in hoop, opluchting en uiteindelijk zelfs optimisme.

Maar vooraleer we zo ver zijn, is er nog heel veel werk aan de winkel. Goudmijnaandelen moeten de depressie achter zich laten, waarna we fors hoger kunnen. Slimme beleggers ruiken nu kansen.

Want het is in tijden van paniek, dat koopjes ontstaan. Zoals vandaag! Kijkt u eens naar het huidige sentiment omtrent goudmijnaandelen, op de onderstaande grafiek van de Gold Miner Index.

GDM BP index

Op de bovenste grafiek ziet u het verloop van de GDM index, over de afgelopen 2 jaar. Op de onderste grafiek ziet u het percentage bulls (positivo’s) op deze index.

Zoals u kan zien, heeft de recente prijscorrectie van de GDM van boven 850 tot onder 650 ervoor gezorgd dat het aantal bulls fors is teruggevallen, tot amper 10%.

Dit sentimentsniveau is zelfs lager dan op het dieptepunt, in januari, toen de index aan 350 noteerde. Of anders gezegd, beleggers zien het vandaag somberder in voor goudmijnaandelen, dan toen die aan de helft van de huidige prijs noteerdenVan een mismatch gesproken…

Beleggers in de goudmarkt zijn duidelijk van slag. Er valt geen andere verklaring voor te geven. Wie hier rationeel naar kijkt, kan dit amper vatten. En toch is het de harde realiteit.

Dit soort uitzonderlijke discrepanties leveren dé unieke koopmomenten op, die je niet vaak tegenkomt in je loopbaan als belegger. Soms handelen de markten dermate irrationeel, dat je er een uitzonderlijke rijkdom mee kan vergaren.

Tenminste, voor wie het hoofd koel kan houden!

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER