Luxemerken

Gucci is passé… en Louis Vuitton ook. De opmars van de Chinezen in de globale welvaart verandert ook het imago van de luxemerken. Voormalige sterren zoals Gucci en Louis Vuitton zijn te ordinair geworden. Bespoke Luxury en Graff diamonds zijn de must-haves van de allerrijksten.

In China komt er iedere 5 dagen een nieuwe miljardair bij. Voor deze nieuwe rijke klasse zijn merken belangrijker dan de hoeveelheid geld dat ze verdienen. De Aziatische bling-dynastie is niet meer te stoppen. Luxe is waar het om draait. Maar luxemerken moeten dan wel zeldzaam zijn.

Iedereen draagt tegenwoordig Gucci of Louis Vuitton. Voor de rijke Chinezen is dit niet goed genoeg meer. Chinezen zien de Europese luxemerken eerder als ‘merken voor de secretaresse’. Chinezen verkiezen nog wel Chanel of het minder bekende Bottega Venta, die merken zijn exclusiever.

Bespoke Luxury Concept blijft het ultieme luxemerk. Bespoke heeft een verzameling ultra luxueuze gadgets van andere luxemerken als Louis Vuitton, Graff, Rolex, Cartier, …  Maar ook Graff diamonds of het Londense Leviev worden nog gesmaakt.

Harry Winston, Patek Philippe en Bottega Veneta zijn ook nog sterke luxemerken. Voormalige sterren als Hermes, Omega, Rolex, … zakken al snel op de ranglijst van meest luxueuze merken ter wereld. Gucci en Prada staan al niet veel hoger meer dan bijvoorbeeld Coach of Geox.

Luxe piramide

(klik om te vergroten)

Bron: Business Insider

Reacties