Aandelen kopen

Warren Buffett, George Soros en Carl Icahn zijn 3 van de meest succesvolle beleggers ooit. Doordat ze verplicht zijn hun aan- en verkopen bekend te maken aan de Amerikaanse beurswaakhond, kunnen we zien welke aandelen ze nu kopen.

Het loont misschien wel eens de moeite om in de voetsporen te treden van deze miljardairs.

Warren Buffett koopt luchtvaarmaatschappijen

Warren Buffett heeft jaren gezegd dat luchtvaartmaatschappijen de beste manier waren om geld te verliezen op de aandelenmarkt. Hij of zijn team is blijkbaar van gedacht veranderd. Afgelopen kwartaal kocht Berkshire Hathaway 21,8 miljoen aandelen American Airlines, goed voor een belegging van $1 miljard.

Prijsoorlogen en een volatiele olieprijs speelden in het nadeel  van luchtvaartmaatschappijen in het verleden. Maar de sector maakt de laatste jaren een transformatie door. Vliegtuigen worden energie-efficiënter, vluchtschema’s worden efficiënter waardoor vliegtuigen voller zitten en er is een focus op winstgevendheid.

Inkomen American Airlines

Zolang de olieprijs onder controle blijft, lijkt de luchtvaartindustrie de wind van achter te hebben. De daling van de olieprijs zorgt alvast voor een kostenbesparing van $21 miljard.

Georges Soros warmt zich op met aardgas

De winter is traditioneel een goed moment om energieaandelen te kopen. Georges Soros ziet blijkbaar veel graten in de operator van pijpleidingen voor aardgas Williams Companies. Soros kocht 3,1 miljoen aandelen.

Williams Companies heeft een uitgebreid netwerk van pijpleidingen van Noordoost tot Zuidwest Amerika. Het bedrijf schrapte onlangs zijn dividend om de expansieplannen te financieren. Dit kan een goede beslissing blijken op lange termijn.

Pijpleidingen Williams

Een groot project staat momenteel nog ‘on hold’ maar deze horde zou gemakkelijk genomen kunnen worden nu Donald Trump verkozen werd tot president. Indien de plannen goedgekeurd worden, kan Willams Companies het dividend sneller terug invoeren dan de meeste analisten verwachten.

Carl Icahn ziet iets in Herbalife

Herbalife is een gevecht tussen 2 titanen. Hedge Fund manager Bill Ackman beschuldigde het bedrijf van ponzi. Het business model van Herbalife zou steeds nieuwe leden nodig hebben om te overleven in plaats van de verkoop van producten.

In juli sloot Herbalife een overeenkomst met de Federal Trade Commission (FTC) om een boete van $200 miljoen te betalen en zijn business model aan te passen. Velen hadden gedacht dat Icahn daarna zijn belang zou afbouwen. Maar in tegenstelling tot wat werd gedacht, breidde Ichan zijn aandelenpakket nog uit.

Icahn bezit nu 19,6 miljoen aandelen Herbalife of een belang van 18% in het bedrijf. Bill Ackman zit nog steeds short. De kans is dus groot dat het afwachten wordt wie als eerste de handdoek in de ring gooit. Moet Ackman zijn shorts afdekken, kan er een short squeeze ontstaan en wint Icahn. Wanneer Icahn zijn aandelen verkoopt, daalt de aandelenkoers en wint Ackman.

Bron: The Fool