Marijuana investing

De marihuanamarkt is een van de snelst groeiende sectoren in de Verenigde Staten. Dit is een gigantische kans voor beleggers die er vroeg bij willen zijn. De sector heeft het potentieel om uit te groeien tot een legale omzet van tientallen miljarden dollars per jaar. Wie juist zit, kan hier fortuinen verdienen.

8 november was niet alleen een grote dag voor Donald Trump, het was ook een grote dag voor de Amerikaanse marihuana-sector. Die dag werd marihuana gelegaliseerd voor recreatief gebruik in 4 bijkomende staten, waaronder een van de grootste Californië. 3 staten keurden het medisch gebruik van marihuana goed en 1 staat keurde bijkomende maatregelen goed.

Kaart legalisering marihuana VS

De omvorming van illegale handel naar legale handel is een van de grootste opportuniteiten die een belegger kan meemaken. Denk maar aan de legalisering van alcohol en tabak. Dit zijn miljardenindustrieën en die richting gaat de marihuanasector ook op.

In 2015 haalde de sector een legale omzet van 5,4 miljard dollar. Vorig jaar groeide de marihuanamarkt in de Verenigde Staten met 25% tot 6,7 miljard dollar. Volgens investeringsbank Cowen and Co. kan de verkoop van legale marihuana de komende 10 jaar groeien naar 50 miljard dollar.

Het is vandaag nog niet gemakkelijk om op een legale manier geld te verdienen met marihuana, zonder de plant aan te raken – zoals dat in het jargon noemt. Maar beleggers hebben verschillende opportuniteiten.

Beleggen in de ‘Green Rush’

Zo loopt er bijvoorbeeld een aanvraag om een Marihuana-ETF te lanceren. Ook in Canada is men bezig met een procedure om marihuana op federaal niveau te legaliseren. De Canadese marihuanamarkt staat in feite zelfs voor op de Amerikaanse.

Maar je kan je ook richten op vastgoedfondsen gerelateerd aan de marihuana-industrie, of toeleveranciers van hulpmiddelen om marihuana te kweken of te verwerken. Je kan deze tak zien als de leveranciers van spades voorzagen tijdens de ‘Gold Rush’, maar nu noemt het de ‘Green Rush’.

Scotts Miracle-Gro Co is bijvoorbeeld een leverancier van hydraulische systemen gespecialiseerd aan de marihuana-markt. Tabaksgigant Reynolds American is koploper in damptechnologie. Grow Solutions Holdings Inc. is een bedrijf dat investeert in toeleveranciers die ‘de plant niet aanraken’.

Maar zoals dat bij iedere belegging gaat, is het belangrijk om je huiswerk goed te maken. Raadpleeg daarom eerst het Marihuana Rapport alvorens je gaat beleggen in marihuana aandelen.

Bron: MarketWatch