Er zijn momenteel 56 miljardairs jonger dan 40 jaar volgens de Forbes Billionaire Index 2017. 90% daarvan hebben hun eigen rijkdom gemaakt. Slechts een kleine minderheid heeft het geld van mama of papa geërfd. 30 miljardairs komen uit de technologiesector, gezondheidszorg of financiële sector.

De meeste miljardairs onder de 40 komen uit bedrijven als Facebook, Snapchat, Airbnb, Instagram, Pinterest, … Deze self-made miljardairs weten wat je moet doen om zover te komen. We laten er enkele aan het woord.

Mark Zuckerberg (Facebook)

Zuckerberg was 23 jaar toen hij zijn eerste miljard verdiende. Hij is een genie en rolpatroon van de nieuwe generatie miljardairs. Zuckerberg innoveert zoals weinige hem dat voordoen. Hij heeft een duidelijke visie en weet perfect waar hij mee bezig is.

Advies van Zuckerberg: ‘Het grootste risico is geen risico nemen’.

Tenzij iets potentieel fataal kan aflopen, is het de moeite om risico’s te durven nemen. CEO’s zoals Zuckerberg en Bill Gates hebben hun studies niet afgemaakt. Niet omdat ze dat niet nodig hadden, maar wel omdat ze een opportuniteit zagen en het risico durfde nemen die opportuniteit uit te werken.

Nathan Blecharczyk, Brian Chesky en Joe Gebbia (Airbnb)

Voordat Airbnb werd opgericht, werd het trio talloze keren afgewezen. Nu heeft het bedrijf een innovatieve en economische impact over heel de wereld. Het begon allemaal met een luchtmatras op de grond en een doos ontbijtgranen van Barack Obama. Nu is hun bedrijf meer dan $30 miljard waard.

Advies van Airbnb: ‘Je moet nieuwsgierig zijn om te leren, observeren en detecteren’.

Je moet passie hebben om gemotiveerd te blijven. Je moet de wereld kunnen observeren door een eigen bril. En je moet problemen kunnen detecteren en die durven oplossen.

Bobby Murphy en Evan Spiegel (Snapchat)

Snapchat is lange tijd een van de echte uitdagers geweest van Facebook als sociaal media netwerk. Nu nog proberen Evan Spiegel en Co Mark Zuckerberg het vuur aan de schenen te leggen. Waar Evan Spiegel zich toelegde op product design, schreef Bobby Murphy de codes van hun eerste app.

Advies van Snapchat: ‘Succesvolle ondernemers hebben een scherpe focus’.

Ze hebben een doel en doen er alles aan om dat doel te bereiken. In 2012 werkten Spiegel en Murphy 18 uur per dag om hun prototype uit te bouwen.

Bron: The Balance