(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet, nadat donderdag de handelssessie met verlies werd afgesloten.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een uur voor opening tot 0,4 procent in het groen.

De markt heeft moeite de winst vast te houden die de afgelopen week voorzichtig werd opgebouwd. China en langzaamaan ook de tussentijdse verkiezingen voor het Amerikaanse Congres vragen de aandacht. In China liep de economische groei in het derde kwartaal verder terug, terwijl de handelsruzie met de Verenigde Staten nog geenszins is bijgelegd.

De groeivertraging liet de Chinese beurzen vrijdag echter nogal tamelijk Siberisch. De winsten die zich in China aftekenden lijken vrijdag in New York niet te worden genegeerd.

Er staat voor vrijdag nog één macro-economisch cijfer op de agenda en dat betreft de bestaande woningverkopen over september. De verwachting is dat die met 0,9 procent zijn gedaald. Een maand eerder bleef de huizenverkoop stabiel.

De voorzitter van de Federal Reserve van Atlanta, Raphael Bostic is vandaag in Georgia voor een discussie over de economische vooruitzichten.

Olie werd vandaag duurder. Een november-future West Texas Intermediate steeg 1 procent tot 69,31 dollar, terwijl een december-future Brent 1,1 procent meer kostte op 80,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1484. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1458 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1459 op de borden.

Bedrijfsnieuws

PayPal boekte in het derde kwartaal een beter dan verwachte winst en omzet, in een recordkwartaal voor de aanwas van nieuwe klanten, hoewel het totale betalingsvolume wat tegenviel. Het betaalbedrijf verhoogde de onderkant van de bandbreedte van zijn outlook voor het hele jaar en gaat nu uit van 15,42 miljard tot 15,5 miljard dollar aan omzet. De omzetgroei zal met 3,5 procentpunt gedrukt worden door de verkoop van een portefeuille met facturen aan Synchrony. Voor het vierde kwartaal rekent het bedrijf op een aangepaste winst per aandeel van 0,65 tot 0,67 dollar en een omzet van 4,195 miljard tot 4,275 miljard dollar. PayPal sloot donderdag in de elektronische handel nabeurs 6,5 procent hoger.

Tesla brengt een goedkopere variant van de Model 3 sedan op de markt, die een startbedrag kent van 45.000 dollar. Tesla won donderdag nabeurs 1,8 procent.

Relevante bedrijfsresultaten zijn vandaag afkomstig van ManPowerGroup, Honeywell, Schlumberger en Procter & Gamble.

Honeywell oversteeg met een aangepaste winst per aandeel van 2,03 dollar de verwachting van 1,99 dollar per aandeel. Het bedrijf verlaagde zijn outlook om het effect van spin offs te verwerken. In de elektronische handel voorbeurs dikte het aandeel 2,8 procent aan.

ManpowerGroup boekte in het derde kwartaal van 2018 een hogere winst en omzet. Met een winst per aandeel van 2,43 dollar deed de uitzender het beter dan door analisten was verwacht. Voor het vierde kwartaal verwacht het bedrijf een winst per aandeel tussen de 2,15 dollar tot 2,23 dollar, inclusief een verwacht negatief wisselkoerseffect van 0,05 dollar. Deze outlook was volgens handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten een tegenvaller. Het aandeel Manpower verloor in de handel voorbeurs in New York 6,8 procent.

Schlumberger wist in het derde kwartaal van 2018 de omzet en de winst per aandeel op jaarbasis te verhogen, waarmee de Amerikaanse dienstverlener voor de oliesector wereldwijd het nipt beter deed dan verwacht. De dienstverlener voor de mondiale oliesector ziet nog altijd een flinke behoefte aan investeringen in exploratie en productie en “dat is heel goed nieuws voor Schlumberger”, aldus het bedrijf vrijdag. Schlumberger sprak verder van een “upcycle”, waarin zich het beter gepositioneerd noemt dan de markt en waarin het “superieure operationele marges” zal genereren. Schlumberger noteerde vrijdag voorbeurs 1,5 procent hoger.

Procter & Gamble heeft in het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar een autonome omzetgroei geboekt en meer winst behaald dan analisten hadden voorzien. Procter & Gamble verwacht voor het lopende boekjaar nog altijd een autonome omzetgroei van 2 tot 3 procent. De totale omzet zal echter vlak tot 2 procent lager uitvallen dan vorig jaar, als gevolg van een negatieve impact van wisselkoersen van 3 tot 4 procent. Het aandeel noteerde vrijdagmiddag in de elektronische handel voorbeurs 5,3 procent hoger.

Slotstanden

De S&P500 index daalde donderdag op het slot 1,4 procent tot 2.768,78 punten, de Dow Jones index verloor 1,3 procent en eindigde op 25.379,45 punten en de Nasdaq index werd opnieuw hard geraakt met een verlies van 2,1 procent tot 7.485,14 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.