Voor sommige Amerikaanse gezinnen is het niet voldoende om rond te komen met een jaarsalaris van $500.000. Advocaten die bijvoorbeeld in New York wonen, hebben amper genoeg aan een half miljoen per jaar. De voornaamste reden hiervoor is hun levensstijl. Financieel blogger Sam Dogen deed de test.

New York is een van de duurste steden ter wereld. Uit de berekening van Dogen blijkt dat een gezin met 2 ouders die ieder $250.000 per jaar verdienen, niet genoeg geld hebben om rond te komen. Na een onderzoek kwam hij tot de conclusie dat het voor mensen die veel geld verdienen gemakkelijk is om hun uitgaven uit de hand te laten lopen.

Mensen die veel geld verdienen, hebben altijd de neiging om veel geld uit te geven. Ze willen niet onder doen voor anderen in hun sociale kring. En ze willen laten zien dat ze geld hebben. Spijtig genoeg zijn er altijd anderen die meer hebben waardoor ze het gevoel krijgen dat het allemaal onvoldoende is.

Sam Dogen schreef zijn ervaringen op zijn website Financial Samurai. Zo vertelt hij het verhaal van een vriend die $200 miljoen waard is dankzij de beursgang van zijn bedrijf. In plaats van te genieten van zijn fortuin, wil deze vriend blijven werken omdat ‘de Zuckerbergs’ ook rijker worden.

Dogan maakte ook de vergelijking met een gewoon gezin. Wanneer een gewoon gezin hetzelfde uitgavenpatroon hanteert als de grootverdieners, zouden ze jaarlijks tienduizenden dollars schulden moeten maken.

Zo hebben de grootverdieners de sociale druk om 3 keer per jaar op vakantie te gaan, hun kinderen naar privéscholen te sturen, met een dure auto rond te rijden, … (allemaal niet gemakkelijk natuurlijk)

De rijke mensen vergeten vaak dat het niet belangrijk is wat je verdient, maar wel wat je overhoudt. En voor veel New Yorkers die $500.000 per jaar verdienen, blijkt dat niet al te veel meer te zijn.

Bron: MarketWatch