trump witte huis

Aankomende vrijdag zal Trump afreizen naar het Witte Huis om daar voor de komende jaren zijn verblijf te houden. De verwachtingen zijn hooggespannen en Donald Trump moet het nog maar zien waar te maken om zijn beloftes in waarheden om te zetten. Wat voor effect heeft zijn intreding in het Witte Huis voor de aandelenmarkten?

De mannen van LPL Financial hebben een onderzoek gedaan naar de effecten die de intreding van Donald Trump in het Witte Huis kunnen gaan hebben op de aandelenmarkten. In dit onderzoek hebben ze zich gericht op de S&P 500 index.

Inauguratie van Trump kan zorgen voor een beursdaling

trump-1

Op de bovenstaande tabel, afkomstig van LPL Financial, is te zien dat het verleden uitwijst dat er vier spannende handelsweken gaan aanbreken. Het gemiddelde rendement een maand na de inauguratie van een nieuwe president, bedraagt -0,7%. Slechts in 44% van de keren wisten we in het groen te sluiten.

trump-2

Als we ons richten op alleen de Republikeinse presidenten, dan ziet het plaatje er nog ellendiger uit. In dat geval bedraagt het gemiddelde maandrendement namelijk -2,3%. In dit geval wist de S&P 500 index slechts in 30% van de gevallen hoger te sluiten.

Uiteraard bieden deze cijfers geen enkele garantie voor wat komen gaat, maar het geeft wel aan dat het spannende weken kunnen gaan worden.