wall street

De goudprijs kende tijdens de eerste maanden van dit beursjaar een ‘goudenstart’. Na een lange tijd van prijsdalingen keerde het optimisme over de goudmarkt aan het begin van dit jaar weer terug. Maar, de goudprijs heeft het sinds de zomer niet bepaald gemakkelijk gehad.

Er zijn genoeg beleggers die zich op dit moment afvragen of ze moeten investeren in de aandelenmarkten of in de goudmarkt. Uiteraard dient te allen tijde het kaf van het koren gescheiden te worden, omdat in beide segmenten rotte appels te vinden zijn.

Wall Street is in het voordeel

dow-goud

Als we een blik werpen op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Chart of the Day, is te zien dat de Dow Jones index het de afgelopen jaren in verhouding stukken beter heeft gedaan dan de goudprijs. Tussen het jaar 1998 en 2011 was dat juist andersom.

Daarnaast laat deze grafiek zien dat het oude record van de Dow/Gold ratio nog ver van ons verwijderd is. Daarnaast zijn we een aantal weken geleden opnieuw afgeketst op de steunlijn. Wat dat betreft lijkt Wall Street op dit moment in het voordeel te zijn ten opzichte van een investering in de goudsector.

Zo koop je de volgende Google of Facebook

Veel mensen durven niet beleggen omdat ze schrik hebben. Maar beleggen is een van de slimste dingen die je kan doen met je geld. Met enkele simpele richtlijnen kan je veel beginnersfouten vermijden en een leven lang genieten van geweldige beleggingen.

Ik word een Slimme Belegger