huizenmarkt2

De financiële crisis staat in Amerika ook wel bekend onder de naam ‘huizenmarktcrisis’. En deze benaming is, aangezien het feit dat de huizenmarkt in elkaar stortte na het uitbreken van de crisis, niet vreemd te noemen. Hoe staan we er vandaag de dag voor?

De Amerikaanse huizenbezitters die een aantal jaren geleden nog tegen een flinke onderwaarde aankeken, zullen vandaag de dag wat optimistischer gestemd zijn. De S&P Case-Shiller index laat namelijk zien dat de Amerikaanse huizenprijzen de afgelopen jaren een inhaalslag hebben gemaakt.

Amerikaanse huizenmarkt keert terug op het oude niveau

huizenmarkt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, is te zien dat de Amerikaanse huizenprijzen haast weer terug zijn op het oude niveau van voor het uitbreken van de financiële crisis. De stijging van de huizenprijzen is met name te danken aan de gezondere arbeidsmarkt en de lage hypotheekrentes. Dankzij de lage rente is het interessanter geworden om een huis aan te schaffen.

Aan de andere kant weet deze grafiek bij heel wat mensen ook een ontzettend naar gevoel te creëren. Het is namelijk niet te hopen dat er opnieuw oververhitting optreedt binnen de Amerikaanse huizenmarkt. Dan begint de ellende immers weer van voor af aan.