Shark Tank miljonairs

Stel je eens voor dat je in een kamer zou zitten met 108 miljonairs en je mag hen alles vragen? Wat zou je willen weten? Wat hoop je dan te leren? Dit was de situatie waarin Brandon Turner zich bevond. En hij wou maar wat graag advies van deze miljonairs. Dit is wat hij geleerd heeft.

Er is een gezegde ‘Wanneer je de slimste persoon in de kamer bent, zit je in de verkeerde kamer’. Met andere woorden, wil je rijk worden, moet je naar het advies luisteren dat de rijken je willen geven. Dit is het advies dat Brandon Turner kreeg …

# 1. Probeer niet de slimste te zijn

Zoals het spreekwoord zegt, moet je niet de slimste persoon in de kamer zijn. Hoe ga je anders iets bijleren. Miljonairs zijn niet bezig met zich superieur te voelen ten opzichte van anderen, ze willen leren van anderen. Ze spreken dan ook af met mensen die meer succesvol zijn en ze luisteren naar hun advies.

# 2. Rijkdom is meer dan geld

Als er een ding is waar de meeste miljonairs het met elkaar over eens zijn, dan is het wel dat rijkdom meer is dan geld. Geld is belangrijk, maar het is meer een middel dan een doel. Iemand met veel geld die zijn kinderen amper ziet, is die rijk? Het leven gaat om balans.

# 3. Geef iets waardevols zonder verwachtingen

In bijna elk gesprek hoorde Turner de zin ‘Kan ik u helpen?’. Anderen helpen is veel belangrijker dan uitzoeken hoe iemand anders jou kan helpen. Miljonairs willen dat anderen slagen en ze willen anderen helpen. Indien ze er daarna zelf beter van worden, is dat mooi meegenomen.

# 4. Leef proactief

De meeste mensen leven defensief terwijl miljonairs offensief leven. Ze willen hun eigen toekomst bepalen. Ze creëren plannen om hun doel te bereiken.

# 5. Denk groot genoeg

Brandon Turner ‘flipte’ 2 huizen vorig jaar. En dat vond hij uitstekend gedaan… tot hij ontdekte dat een van zijn kennissen er 80 deed op een jaar. En op de miljonairsmeeting kwam hij iemand tegen die er 950 deed. Wanneer je echt bij de top wil horen, moet je groot denken … heel groot.

# 6. Geld is niet belangrijk wanneer je dood bent

Miljonairs begrijpen dat ze gezond moeten leven zodat ze zo lang mogelijk kunnen genieten van hun geld. Sport en goede voeding is van vitaal belang. Het zorgt niet alleen voor een betere emotionele en fysieke fitheid maar ook voor kwalitatiever leven.

# 7. Ga op avontuur

Richard Branson is het beste voorbeeld, maar veel miljonair gaan graag op avontuur. Wat zal je over 30 jaar nog herinneren? De uren voor de tv naar Netflix-series kijken … of die Skireis in de Alpen. Wat zal je herinneren? Ieder weekend tot de middag uitslapen of die CityTrip naar Barcelona?

Bron: Tips to win Cash