Deze man verkocht al miljoenen boeken en heeft het antwoord op de vraag ‘Hoe word ik rijk?’. Robert Kiyosaki is bestseller auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’. Wat je volgens hem nodig hebt om rijk te worden, is waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt. Maar volgens de self-made miljonair werkt het echt.

Volgens Kiyosaki heb je nodig: opleiding, opleiding en opleiding. Zijn boek ‘Rich Dad Poor Dad’ dateert al van 20 jaar geleden, maar blijft een bestseller omdat zijn advies tijdloos is. De reden waarom sommige mensen rijk worden en veel andere mensen niet, ligt volgens Kiyosaki aan het feit dat te veel mensen niets begrijpen van beleggen, persoonlijke financiën en wat er echt nodig is om rijk te worden.

Het verschil tussen rijk en arm is vandaag de dag bijzonder groot. Dat gat kan alleen maar dichtgereden worden door de armere bevolking en de middenklasse te leren hoe ze moeten omgaan met hun geld, zegt Rober Kiyosaki die ondertussen bezig is met een volgend boek ‘Why the Rich Are Getting Richer’.

De auteur heeft ook een probleem met het schoolsysteem. Scholen leren jongeren dat ze geen fouten mogen maken. Maar een baby leert ook niet stappen zonder te vallen. Peuters leren niet fietsen zonder te vallen. Je kan niet iets leren wanneer je geen fouten mag maken, iedereen maakt fouten. Het grote verschil is dat sommige mensen leren uit hun fouten, maar de meeste niet.

Een streepje gezonde kennis over beleggen

Robert Kiyosaki heeft naast het advies om te blijven leren ook nog enkele andere tips:

Over een crash op de aandelenmarkt

Wanneer de aandelenmarkt crasht, is dat het beste moment om te kopen. Wanneer winkels grote kortingen geven, komen consumenten erop af als vliegen. Wanneer de aandelenmarkt koopjes houdt, loopt iedereen weg. Door te kopen wanneer de aandelenmarkt crasht, word je alleen maar rijker wanneer de aandelenmarkt terug stijgt.

Over alternatieve beleggingen

Ik houd wel van goud en zilver, zegt Kiyosaki. Iedereen zou wat goud en zilver moeten kopen. Wie goud te duur vindt, kan altijd zilver kopen. Goud en zilver zullen er altijd zijn, van de aandelen op de aandelenmarkt ben je daar niet zo zeker van.

Bron: MarketWatch