bitcoin-224233_1280

De prijs voor 1 Bitcoin steeg meer dan $100 de laatste week. In Japan werd Bitcoin officieel goedgekeurd als betaalmiddel en ook Rusland werkt aan een wetgeving om de cryptomunt legale status te geven. Dit gaf de grootste digitale munt opnieuw een duw in de rug. De stijging verhoogde de marktkapitalisatie opnieuw met meer dan $1miljard.

Bitcoin kent een wat hobbelig parcours de laatste weken en maanden. De cryptomunt die 6 van de afgelopen 7 jaren de beste munt op aarde was, kende heel wat problemen na een opnieuw fantastische start van het jaar. Maar Japan en Rusland steken nu de munt een hart onder de riem.

Op een week tijd steeg Bitcoin een kleine 10% waardoor de marktkapitalisatie steeg van $18,4 miljard naar $19,5 miljard.

Bitcoin 1 maand

Eerder deze maand keurde de Japanse overheid een wet goed die Bitcoin accepteert als legaal betaalmiddel. Consumentenelektronica gigant Bic Camera begon vorige week Bitcoins te accepteren in zijn winkels.

Volgens Gatecoin is Japan de 2e meest liquide markt voor Bitcoin. De legalisering van de digitale munt is dan ook een belangrijk signaal.

Rusland

Maar ook Rusland wil de munt accepteren als legaal betaalmiddel. De Russische Viceminister van Financiën Alexey Moiseev zei in een interview met Bloomberg dat ze in 2018 Bitcoin en andere cryptomunten hopen goed te keuren als legaal betaalmiddel om witwaspraktijken te onderscheppen.

Naarmate dat Bitcoin steeds meer een legaal betaalmiddel wordt, trekt het meer en meer investeerders aan die nu nog afwachten wegens het risico. Dat risico daalt naarmate meer landen het voorbeeld van Japan en mogelijk Rusland volgen.

Bron: CNBC