snapchat

Afgelopen donderdag kreeg Snapchat een officiële notering op Wall Street. Deze eerste dag wist het kersverse aandeel goed te doorstaan, want de koers wist op die dag met 44% in waarde te stijgen! Maar, is Snapchat een verstandige belegging?

Opvallend genoeg lieten sommige analisten al op de eerste handelsdag weten dat het verstandig is om het aandeel Snapchat direct te verkopen. Het koersdoel van zakenbank Pivotal Research Group bedraagt zelfs 10 dollar. Vanaf de huidige koers zou dat een daling van meer dan 50% betekenen.

Het opvallendste is dat de beurswaarde van Snapchat op dit moment boven de 25 miljard dollar uitkomt. Het verontrustende daarbij is dat de beurswaarde ruim 60 keer de laatste omzet bedraagt. Daarnaast heeft het bedrijf nog geen enkel jaar winst gemaakt.

Weet Snapchat dezelfde prestatie als Facebook neer te zetten?

snapchat-belegging

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat een belegging in Snapchat een riskante belegging is. In vergelijking met eerdere beursgangen van technologische bedrijven, liep het niet met alle beursgenoteerde bedrijven even goed af. Zo noteren Twitter, GoPro en Groupon op dit moment ver onder hun IPO-koers.

Aan de andere kant kennen we natuurlijk ook het succesverhaal van bijvoorbeeld Facebook. Ook dit aandeel had eerst te maken met rode cijfers, maar dit internetbedrijf draait op dit moment op volle toeren. Het is voor de Snapchat-beleggers te hopen dat Snapchat deze prestatie weet te evenaren. Er is in ieder geval nog een lange weg te gaan.