Nee, niet Evan Spiegel van Snapchat is de jongste miljardair. Volgens Forbes is dat het Ierse wonderkind John Collison. John en zijn broer Patrick zijn de oprichters van Stripe, een platform dat betalingen registreert. Volgens Forbes is het bedrijf $9,2 miljard waard waardoor John Colllison een persoonlijk vermogen heeft van $1,1 miljard. Er zijn slechts 4 self-made miljardairs onder 30 jaar.

Eind vorig jaar voerde Stripe een kapitaalverhoging door van $150 miljoen via een investering van CapitalG, het investeringsfonds van Google, en General Catalyst Partners. Dit verdubbelde bijna de waardering van het bedrijf. In juli 2015 waardeerde een kapitaalinjectie van Visa Stripe al op $5 miljard.

Na de eerste kapitaalronde hadden de gebroeders Collison nog 30% in handen, nu is dat volgens Forbes nog 12%. Maar aan de huidige waardering is dit nog steeds voldoende om van John Collison de jongste miljardair ter wereld te maken. John Collison is namelijk 2 maanden jonger dan Evan Spiegel. Dit is de top 10 volgens Forbes.

De jongste miljardair ter wereld is 20 jaar

De CEO van Stripe, Patrick Collison is 28 jaar, net als Bobby Murphy, de medeoprichter van Snapchat. Ze zijn met zijn 4-en de enige self-made miljardairs jonger dan 30 jaar. De jongste miljardair ter wereld is de Noorse Alexandra Andresen, 20 jaar, die 42% in handen heeft van het familiefonds dat miljarden waard is. Haar zuster, Katharina Andresen (21 jaar), heeft ook 42% in handen. Ze hebben ieder een persoonlijk fortuin van $1,2 miljard.

Net zoals Elon Musk

De broers Collison fuseerden hun eerste bedrijf met een ander bedrijf dat samen Auctomatic werd. Dat bedrijf bouwde software voor verkopers op eBay. Auctomatic werd voor $5 miljoen verkocht terwijl de Collisons nog tieners waren. Met dat geld hebben ze dan Stripe opgericht. Hun parcours lijkt een beetje op dat van de jonge Elon Musk.

Stripe beheert onder andere financiële transacties voor bedrijven als Lyft, Kickstarter en Wish. Ze krijgen 2,9% + 30 cent per transactie. Volgens gegevens zou Stripe zo’n $20 miljard aan transacties beheerd hebben, goed voor een omzet van $450 miljoen over 2015. Maar het betaalvolume zou meer dan 40% per jaar groeien. Stripe is dan ook een van de meest beloftevolle startups in de wereld.

Bron: Forbes